S. L. Karalevičius knygą dedikuoja Arvydo Sabonio 50-mečiui, tačiau joje pasakoja ne tik apie geriausio Lietuvos krepšininko ir sportininko karjerą, bet ir apie tarpukario Lietuvos krepšinį.

„Krepšinio pilnaties sapnas“ – tai Lietuvos krepšinio istorijos vadovėlis nuo tarpukario iki šių laikų, nuo Prano Lubino iki Arvydo Sabonio. Be to, dėmesys skiriamas ne tik Lietuvos, bet ir Europos, Australijos, JAV krepšiniui.

S. L. Karalevičius informaciją apie sportą, o ypač – krepšinį, pradėjo rinkti dar 1946 metais. Iš pradžių tai buvo iškarpos iš Lietuvos laikraščių, vėliau – ir iš užsienio leidinių.

1939 metais Lietuva laimėjo Europos čempionatą ir gavo kvietimą sužaisti draugiškas rungtynes už Atlanto su JAV ekipa.

„Pavyko išsaugoti originalius kvietimo dokumentus – štai, matote telegramą“, – dokumentus rodo S. L. Karalevičius. Deja, lietuviams išvykti nepavyko, nes prasidėjo Antrasis pasaulinis karas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją