Vilniaus „Kibirkšties“ komanda toliau pildo savo sudėtį. Sostinės klubo priekinę liniją sustiprino 188 cm ūgio puolėja Shenita Landry. Jungtinėse Amerikos Valstijose gimusi 28-erių metų krepšininkė pastaruosius dvejus metus žaidė Prancūzijoje. Į Lietuvą S. Landry atvyks paskutinėmis rugpjūčio dienomis.

Iš Filadelfijos kilusi krepšininkė praėjusiame sezone vilkėjo „Cavigal Nice Basket 06“ komandos aprangą ir Prancūzijos II lygoje vidutiniškai pelnydavo po 14 taškų, atkovodavo po 7 ir perimdavo po 2 kamuolius. S. Landry padėjo savo komandai iškovoti nugalėtojų vardus, o pati puolėja eurobasket.com svetainės buvo išrinkta į geriausių legionierių simbolinį penketą.

Savo karjerą S.Landry pradėjo NCAA lygoje, kur ketverius metus žaidė Viskonsino universiteto „Temple“ komandoje. Vėliau persikėlė į Europą ir rungtyniavo „BC Pharmaserv Marburg“ (Vokietija), „US Laveyron Drome“ (Prancūzijos II lyga), „Kotka Peli-Karhut“ (Suomija) ir „Pays d‘Aix Basket 13 Provence“ (Prancūzijos II lyga) ekipose.

S. Landry broliai – taip pat krepšininkai. Carlas Landry šį sezoną rungtyniaus Filadelfijos „76ers“ (NBA) komandoje, o Marcusas Landry – Milvokio „Bucks“ (NBA) ekipoje.

Šį sezoną „Kibirkšties“ komanda, kuri kovos Lietuvos moterų krepšinio lygoje ir Rytų Europos moterų krepšinio lygoje, išsaugojo Vitalija Kaminskytę, Daugilę Šarauskaitę, Laurą Juškaitę, Austėją Širšinaitytę, Vitą Gorobets ir Justiną Kraujūnaitę bei pasipildė Gabija Meškonyte, Laurita Jurčiūte, Agne Bobinaite ir Ieva Savickaite.

Prie komandos vairo vėl stojo Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, o jai talkins Valdas Gecevičius.

„Kibirkšties“ komanda šiuo metu pasiruošimą sezonui tęsia Vilniuje, o draugiškų rungtynių ciklą pradės rugsėjo mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)