„Aš labai nustebęs, – sakė jis beveik 3 tūkst. gerbėjų, susirinkusių Portlando „Pioneer Courthouse“ aikštėje. – Nežinau, ką sakyti. Esu dėkingas, kad mane prisimenate.“

A. Sabonis apsilankė Portlande po to, kai praėjusį penktadienį buvo priimtas į žaidimo kūrėjo Jamesono Naismitho krepšinio Šlovės muziejų. 220 cm ūgio ir 136 kg svorio lietuvis buvo žvaigždė Europoje, o vėliau, sulaukės 31 m., atvyko į NBA žaisti už Portlando „Trail Blazers“. Portlande jis praleido septynis sezonus.

Po to, kai baigėsi jo karjera NBA, jis aštuonerius metus nesilankė mieste. Tačiau ketvirtadienį visi akivaizdžiai pamatė, kad A. Sabonis vis dar yra prisimenamas ir mylimas. Susirinkusieji skandavo jo pravardę „Sabas“.

Ceremonijoje dalyvavo ir jo buvę komandos kolegos Brianas Grantas bei Chrisas Dudley. Vienas berniukas, kuris iš pažiūros atrodė per jaunas, kad būtų galėjęs matyti Portlande žaidžiantį A. Sabonį, laikė plakatą su užrašu: „Sabas Rocks!“ („Sabas valdo!“).

„Labai didžiuojuosi, kad žaidžiau su Arvydu Saboniu – jis yra vienas geriausių visų laikų žaidėjų, – pasakė Ch. Dudley. – Kažkada jis buvo laikomas geriausiu pasaulio krepšininku.“

Už aikštelės ribų A. Sabonis visada buvo labai kuklus, drovėjosi savo anglų kalbos. B. Grantas prisiminė manęs, kad A. Sabonis visai nekalba, kol vieną dieną, po to, kai jis nukrito, A. Sabonis jo paklausė: „You OK?“

Paprašytas apibūdinti savo NBA karjerą, A. Sabonis pasakė: „Iš pradžių gerai. Po to negerai. O po to vėl gerai.“

46 m. A. Sabonis iš profesionalaus krepšinio pasitraukė 2005 m., po to, kai žaidė savo gimtojo Lietuvos miesto Kauno „Žalgiryje“. Dabar jam priklauso akcijų dalis Eurolygos komandoje.

Po masinių sutiktuvių A. Sabonis buvo pakviestas į vakarinį priėmimą, kurį surengė „Trail Blazers“ klubas.

Miesto meras Samas Adamsas oficialiai paskelbė ketvirtadienį „Arvydo Sabonio diena“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją