Šiemet Kauno sporto komandoms ir organizacijoms bus padalinti 3 mln. Lt. Iš viso paramą sporto klubams skirstanti darbo grupė sulaukė 85 paraiškų, o bendra prašoma suma siekia 11,4 mln. Lt.

Tačiau Kauno savivaldybės galimybės kur kas kuklesnės – sportininkams bus paskirstyta tik 3 mln. Dar vieną milijoną planuojama skirti iš privatizavimo fondo, tačiau kol kas jis tuščias.

Paramos prašančios organizacijos buvo paskirstytos į keturias grupes.

Pradiniame variante svarstyta, kad nebiudžetinės sporto mokyklos pasidalins 300 tūkst. Lt. Nevyriausybinėms organizacijoms planuota skirti 0,5 mln. Lt, 200 tūkst. Lt - S. Dariaus ir S. Girėno sporto centrui.

Kauno sporto komandoms planuota padalinti 2 mln. Lt. Tačiau po antradienio posėdžio ši sumą padidinta iki 2,5 mln Lt.

Didžiąją dalį lėšų – 2 mln. Lt – dabar planuojama skirti „Žalgiriui“. Kitos krepšinio, futbolo, rankinio komandos pasidalins 0,5 mln. Lt.

„Sporto taryba priėmė tokį sprendimą, ir ką aš galiu daugiau vertinti. Aišku, man atrodo, kad pinigų „Žalgiriui“ reikia daugiau, bet sprendimas yra sprendimas, ir reikia jį gerbti“, – DELFI sakė „Žalgirio“ valdybos narė Angelė Dementavičiūtė.

Dėl padidintos paramos „Žalgiriui“ nukentės visos likusios organizacijos – nevyriausybininkai greičiausiai pasidalins 300 tūkst. Lt, nebiudžetinės sporto mokyklos – 200 tūkst. Lt. S. Dariaus ir S. Girėno sporto centrui planuojama skirti parama sumažinta perpus – nuo 200 iki 100 tūkst. Lt.

Tiesa, visos komandos gali tikėtis papildomos paramos, kuomet pasipildys privatizavimo fondas.

„Gavus lėšas jos bus paskirstytos visoms keturios programoms. Kol kas proporcijos nėra nustatytos. Kai bus gauti pinigai, fondo nariai vėl rinksis ir spręs kaip padalinti lėšas“, - DELFI teigė Kauno savivaldybės sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas.

Šis paramos paskirstymo planas keliaus į tarybos komitetus, o ketvirtadienį bus teikiamas tvirtinti tarybos nariams. Tuomet bus aiškus galutinis sprendimas.

DELFI primena, kad buvęs „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas iš Kauno savivaldybės bandė išsireikalauti 10 mln. Lt. Po nevykusių derybų prieštaringai vertinamas verslininkas pasitraukė iš klubo savininko posto.

Buvęs „Žalgirio“ direktorius Vitoldas Masalskis yra minėjęs, kad klubui skubiai reikalingi bent 5 mln. Lt. V. Romanovas teigė, kad skola žaidėjams siekia jau 25 mln. Lt.

Atlyginimų žalgiriečiai nesulaukia iki šiol – pinigai žaidėjų sąskaitų nepasiekia jau daugiau nei keturis mėnesius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)