Kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes su Australijos rinktine atrankos varžybose iškovojęs puolėjas trečiadienį atskrido į Lietuvą ruoštis savo debiutiniam sezonui Eurolygoje.

208 cm ūgio ir 111 kg svorio aukštaūgis – vienas įdomiausių „Žalgirio“ vasaros pirkinių.

24-erių australas jau yra apšilęs kojas Europoje, kuomet 2013-2014 metų sezone atstovavo Bolonijos „Virtus“ (Italija) klubui. Vėliau jis grįžo į tėvynę, kur prisidėjo prie Adelaidės „36ers“ ekipos, taip pat keliskart bandė patekti į NBA, žaisdamas Jutos „Jazz“ gretose Vasaros lygoje.

„Turėjau kitų pasiūlymų, turėjau negarantuotą sutartį su „Jazz“. Bet galimybė žaisti Eurolygoje ir tokiame istoriniame klube kaip „Žalgiris“ nusvėrė kitus pasirinkimus“, – teigė krepšininkas, neatsisakantis vilčių prasibrauti į NBA.

B. Motumui patarė ir jo komandos draugas Australijos rinktinėje Bradas Newley, 2010-2012 metais žaidęs Vilniaus „Lietuvos ryte“. Liepą aukštaūgis su nacionaline komanda pats viešėjo Lietuvoje, kur sužaidė dvejas draugiškas rungtynes su Jono Kazlausko auklėtiniais ir susipažino su žalgiriečiais Mantu Kalniečiu ir Pauliumi Jankūnu.

Lietuva yra viena stipriausių komandų, su kuriomis man teko žaisti. Kadangi dabar esu čia, tikiuosi, kad jūs laimėsite Europos čempionatą. Kol negrįšiu į Australiją, būsiu Lietuvos sirgalius“, – juokėsi B. Motumas.

Kokiais koziriais savo žaidime pasipuikuoti gali pats krepšininkas?

„Universalumas, žaidimas tiek po krepšiu, tiek toliau nuo jo, metimas“, – vardija „Žalgirio“ naujokas.

Tačiau Kaune universalumą jam reikės demonstruoti kur kas dažniau nei buvo įpratęs. DELFI paklaustas, kada yra žaidęs vidurio puolėjo pozicijoje, australas buvo atviras.

„Retai tai esu daręs: šiek tiek – koledže, šiek tiek – Adelaidės klube. Bet man abi pozicijos tinka vienodai“, – tikino B. Motumas.

Ar krepšininkas teisus, parodys laikas ir „Žalgirio“ rezultatai. O pastarųjų B. Motumas tikisi gerų tiek Lietuvoje, tiek Eurolygoje.

„Viliuosi, kad pateksime į Eurolygos ketvirtfinalį“, – ambicingas legionierius iš Australijos.

Primename, kad Kauno klube kitą sezoną žais du nauji užsieniečiai: B. Motumas ir gynėjas iš Kanados Olivier Hanlanas. Prie komandos taip pat po pertraukos prisijungė M. Kalnietis ir Martynas Pocius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)