„Reikia pripažinti, kad varžovai buvo stipresni, mes visur buvome lėtesni. Po didžiosios pertraukos bandėme keisti gynybos sistemas ir sumažinti skirtumą, bet, deja, tai nepavyko. Tikėkimės, kad ta patirtis, kurią sukaupėme Eurolygoje, mums padės Europos taurės varžybose. Klausiate, ar neapmaudu, kad nepatekome į Eurolygos TOP- 16 etapą? Žinoma, kad apmaudu, visa tai buvo pasiekiama ranka“, - pabrėžė jis.

Pasiteiravus, ką po rungtynių žaidėjams pasakė rūbinėje, K. Maksvytis atsakė, kad prisiminė dvikovą Klaipėdoje su Pirėjo „Olimpiakos“ ekipa.

„Kažko stebuklingo nepasakysi. Su žaidėjais rūbinėje prisiminėme dvikovą, vykusią Klaipėdoje, su Pirėjo „Olimpiakos“ ekipa. Tąkart galėjome laimėti, tačiau varžovai išplėšė pratęsimą ir mes apmaudžiai pralaimėjome rezultatu 81:85. Kai dabar atsuki laiką atgal, suvoki, kad šios rungtynės mums būtų atvėrusios kelią į TOP-16 etapą.

Visgi, paanalizavus mūsų debiutą Eurolygoje, vertinu teigiamai. Iškovojome keturias pergales. Tai tikrai nėra blogai. Juk kovėmės su išties galingomis ekipomis. Mūsų dvikovos tarptautiniuose vandenyse dar nesibaigia, dabar mūsų tikslas - kuo geriau pasirodyti Europos taurės varžybose. Žinome su kuo teks susitikti, tačiau apie varžovus nebuvo kada mąstyti ir juos analizuoti, visas dėmesys buvo sukoncentruotas dvikovai su „Valecia Basket“ ekipa“, - aiškino „Neptūno“ treneris.

Taigi, klaipėdiečiams tenka atsisveikinti su Eurolyga, „Neptūnas“ po Naujųjų metų kovas tęs Europos taurės turnyre.

Neptūniečiai šio turnyro LAST-32 etape kausis M grupėje su Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija), Paryžiaus „Levallois“ (Prancūzija) ir Izmiro „Pinar Karsiyaka“ (Turkija) komandomis.

LAST-32 etapo kovos startuos sausio 6-ą dieną, o baigsis vasario 11-ą. Į aštuntfinalį žengs pirmas dvi vietas kiekvienoje grupėje užėmusios ekipos.

Priminsime, kad „Neptūnas“ prestižiškiausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre – Eurolygoje - kovėsi išties solidžiai ir pranoko daugelio lūkesčius.

Lapkričio 13-ą dieną „Švyturio“ arenoje rezultatu 94:87 nugalėjo „Valencia Basket“ (Ispanija) atstovus, spalio 23-ią dieną rezultatu 83:81 palaužė dvejų pastarųjų metų Serbijos taurės laimėtojus Belgrado „Crvena Zvezda Telekom“ krepšininkus, lapkričio 20-ą dieną rezultatu 80:79 įveikė Vitorijos „Laboral Kutxa“ (Ispanija) ekipą ir gruodžio 10-ą dieną rezultatu 82:72 patiesė 11 kartų Turkijos čempionus Stambulo „Galatasaray“ krepšininkus, kurių gretose rungtyniauja Lietuvos rinktinės žaidėjas Martynas Pocius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)