Pirmuosius turnyro taškus tritaškiu pelnė Paulius Jankūnas – 3:0. „Žalgirio“ persvara dar labiau padidėjo po P. Jankūno dviejų taškų su pražanga ir rezultatyvaus Vaido Kariniausko prasiveržimo (8:2). Atėnų komandos bėdos nesibaigė, kadangi tolimą metimą įmetė Jamesas Andersonas, o Tomas Dimša pridėjo du taškus prasiveržimu, po kurio minutės pertraukėlės prašė varžovai – 13:2. Tuomet sekė šeši „Panathinaikos“ taškai, o žalgiriečių tylą nutraukė du taiklūs V. Kariniausko baudos metimai (15:10). Po tikslaus V. Kariniausko perdavimo iš vidutinio nuotolio pasižymėjo Darius Songaila, o Artūras Gudaitis ne tik realizavo dvitaškį, bet ir perėmus kamuolį atliko dėjimą – 21:14. Kėliniui baigiantis D. Songaila dar kartą tiksliai metė iš arti ir „Žalgirio“ pranašumas po pirmųjų dešimties minučių siekė septynis taškus – 23:16.

Antrojo ketvirčio pradžioje kauniečiai sėkmingai rungtyniavo po krepšiu. Kamuolį puolime atkovojęs Edgaras Ulanovas dvitaškiu su pražanga pelnė pirmuosius savo taškus, dar dviem pasižymėjo D. Songaila, o Robertas Javtokas tiksliai kartojo komandos draugo metimą – 29:18. E. Ulanovas puikiai sužaidė nugara ir dar kartą ne tik pelnė taškus, bet ir stojo prie baudų metimų linijos (32:20). Sėkmingą „Žalgirio“ atkarpą pratęsė aukštaūgiai. Aukštai iššokęs R. Javtokas įmušė kamuolį į krepšį, o antrą tolimą metimą realizavo P. Jankūnas, padidinęs atotrūkį iki septyniolikos – 37:20. Keletą minučių komandoms krepšys buvo tarsi užsirišęs, o nesėkmių virtinę nutraukė per visa aikštelę kamuolį persivaręs ir prasiveržimą atlikęs V. Kariniauskas (39:23). V. Kariniausko reido ir vėl niekas nesustabdė, du taškus pridėjo P. Jankūnas ir po pirmosios rungtynių pusės „Žalgiris“ pirmavo 43:24.

Pirmoji trečiojo kėlinio pusė nebuvo rezultatyvi. „Žalgiriui“ baudos metimą realizavo komandos kapitonas P. Jankūnas, o R. Javtokas sulaukęs nuostabaus grožio perdavimo iš J. Andersono įmetė du lengvus taškus iš po krepšio – 46:30. Pergudravęs varžovą A.Gudaitis pelnė du taškus su pražanga, D. Songaila atliko puikią verpstę ir pranašumas vėl išaugo iki naujų aukštumų – 52:32. Tris kartus metimą kartojo A. Gudaitis, Artūras Milaknis pašokdinęs varžovą įmetė iš vidutinio nuotolio ir prieš ketvirtą kėlinį žalgiriečiai turėjo solidų pranašumą – 56:36.

Prabilęs A. Milaknis tapo sunkiai sulaikomu. Snaiperis įsmeigė du tritaškius ir varžovai iš Graikijos atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje – 62:36. A.Gudaitis dvitaškiu pelnė tryliktą savo tašką, tačiau efektingai žaidė ir „Panathinaikos“ žaidėjai, sumažinę deficitą (66:46). Iš A. Milaknio tolimų metimų estafetę perėmė Siimas-Sanderis Vene ir V. Kariniauskas, įskraidinę po tritaškį – 72:46. Po S. Vene perdavimo pasižymėjo R. Javtokas, kiek vėliau jau pats estas įmetė dviejų taškų vertės metimą ir Graikijos čempionus įveikęs „Žalgiris“ iškopė į turnyro finalą – 76:51.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 14 (3/3 dvit., 2/3 trit.), Vaidas Kariniauskas 12 (2 per. kam.), Artūras Gudaitis 11 (5/8 dvit., 5 atk. kam.,2 blk.), Artūras Milaknis 8, Darius Songaila 8 (2 per. kam.), Edgaras Ulanovas 7 (5 atk. kam.), Robertas Javtokas 6 (2 blk.), Siimas-Sanderis Vene 5, Jamesas Andersonas 3 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), Tomas Dimša 2, o Lukas Lekavičius 0, Vytenis Lipkevičius taškų nepelnė.

„Panathinaikos“: Estebanas Batista 20 (9/14 dvit., 18 atk. kam.), Jamesas Gistas 15 (4/4 dvit.).

Šias rungtynes žalgiriečiai žaidė su retro aprangomis. Tiek žaidėjai, tiek komandos treneris tikina, jog apranga buvo tikrai patogi ir padėjo laimėti šios dienos varžybas.

„Gal dėl to ir rungtynės taip gerai ir ėjosi, kai aikštelėje tokie nematyti vaizdai. Galvoju, kad vyrai tikrai neturėtų gėdintis parodyti tą, ką turi – tai treniruoti kūnai. Jie tikrai su tais dideliais šortais kūnus paslepia. Šiandien krepšininkai gražiai atrodė ne tik gerai žaidžiant, bet ir su tom retro aprangėlėmis“, – tikino vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Sekmadienį finale „Žalgiris“ susigrums su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubu, kuris antrame pusfinalyje 85:65 (21:21, 28:11, 20:18, 16:15) nugalėjo Stambulo „Galatasaray“ krepšininkus.

Starto penkete dvikovą pradėjęs Martynas Pocius pralaimėjusiems per 24 minutes pelnė 4 taškus (2/4 dvit., 0/2 trit.), atkovojo 2, prarado 6 ir perėmė 1 kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, išprovokavo varžovo pražangą, tris sykius pažeidė taisykles ir surinko vieną naudingumo balą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)