G. Regina yra tikras, kad tokios stovyklos, kaip J. Valančiūno „Nike“ krepšinio stovykla, kurią oficialiai remia Šiaurės Amerikos Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA), yra labai reikšmingos.

„Ši stovykla reikšminga visų pirma tuo, kad ją organizuoja žinomi krepšinio specialistai ir tokia pasaulinio lygio žvaigždė, kaip NBA žaidėjas Jonas Valančiūnas. Tai – galimybė gauti tokių žinių, kokių savo sporto mokykloje paprastai negausi. Todėl labai džiaugiamės, kad prie jaunosios kartos ugdymo prisideda tokie žmonės“, – sakė vienas seniausiai Vilniaus krepšinio mokykloje dirbančių trenerių.

Pasak jo, 13-14 metų yra tas amžius, kai formuojasi pagrindiniai krepšininko įgūdžiai. Vėliau juos koreguoti yra sudėtinga.

„Ko išmokai tokių metų, tą po to ir naudosi savo žaidime. Todėl nepaprastai svarbu tokio amžiaus vaikams suteikti teisingus pagrindus“, – prasidedant stovyklai sakė G. Regina.

Dabar Lietuvos rinktinės ir NBA Toronto „Raptors“ klubo vidurio puolėjui J. Valančiūnui – 23-eji. Tačiau vilnietis treneris puikiai atsimena tuos laikus, kai jam buvo 14 ir jaunasis uteniškis persikėlė į Vilniaus krepšinio mokyklą.

„Joną buvau pastebėjęs jau anksčiau, kai mūsų krepšinio mokyklos vaikai žaidė su Utena. Iškart į akis krito jo koordinacija, judesiai, plastika“, – pasakojo G .Regina. – Vėliau, kai Jonas atsikraustė į Vilnių, nustebino dar vienas jo bruožas – imlumas. Atvykęs jis technika galbūt atsiliko nuo bendraamžių, tačiau per metus pasivijo ir pralenkė daugybe krepšinio elementų.“

Daugybę puikių krepšininkų, tarp jų ir Rimantą Kaukėną išauginęs 57-erių metų specialistas ir tarp šių metų J. Valančiūno krepšinio stovyklos dalyvių mato perspektyvių vaikinų. Tačiau kol kas atskleisti savo įžvalgų nenori.

„Matau kitas pavardes, kurios turėtų būti žinomos ne tik Lietuvoje – kaip dabar J. Valančiūno ir anksčiau (Arvydo) Sabonio. Tikrai turime talentingų ir perspektyvių aukštaūgių. Iš jau šiek tiek prasiskleidusių galėčiau paminėti Lauryną Birutį (Kauno „Žalgirio“ dublerių komandos vidurio puolėją) – tikrai talentingą vaikiną. Jaunesnių krepšininkų pavardžių nenorėčiau kol kas minėti, nes per didelis dėmesys gali sumažinti motyvaciją treniruotis“, – sakė G. Regina.

Nuo ketvirtadienio Vilniaus krepšinio mokykloje stovyklaujančius berniukus krepšinio įgūdžių ir paslapčių, be G. Reginos, moko tokie žinomi specialistai, kaip buvęs NBA treneris Nealas Meyeris, Saulius Štombergas ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Arvydas Gronskis.

NBA stovyklos, kurią remia ir sportinės aprangos kompanija „Nike, dalyvius aprūpina sportine apranga, atsiuntė daugybę prizų ir dovanų.

Stovyklos, kuri vyksta VKM sporto salėje Birželio 23-iosios g. 10A, Vilniuje, treniruotės yra atviros krepšinio treneriams ir vaikų tėvams.