Pirmose Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijos rungtynėse Toronto „Raptors“ klubas, kurio garbę gina lietuvis Jonas Valančiūnas, po atkaklios ir permainingos kovos 87:94 (21:29; 25:21; 16:17; 25:27) pralaimėjo Bruklino „Nets“ krepšininkams.

Serijos iki keturių pergalių rezultatas tapo 1:0 „Nets“ naudai. Antroji dvikova taip pat Toronto vyks balandžio 22 dieną 2.30 val. Lietuvos laiku.

Lietuvos rinktinės „centras“ rungtynes tradiciškai pradėjo starto penkete ir per aikštelėje praleistas 35 minutes pelnė 17 taškų (7/13 dvit., 3/4 baud. met.), atkovojo 18 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 varžovų metimus, padarė 6 klaidas ir 3 sykius pažeidė taisykles.

8 taškus ir 8 atkovotus kamuolius vien per pirmą kėlinį, kuriame žaidė be keitimo, surinkęs J. Valančiūnas įsirašė savo pavardę ir į „Raptors“ istoriją. Lietuvis tapo vos antruoju komandos krepšininku debiutiniame atkrintamųjų varžybų mače surinkęs dvigubą dublį. Iki tol tai pavyko padaryti tik Tracy MacGrady, kuris 2000-aisiais metais pelnė 25 taškus ir atkovojo 10 kamuolių.

Aukštaūgis taip pat pagerino vieneriose atkrintamosiose rungtynėse atkovotų kamuolių rekordą. Jis nuo 2002-ųjų priklausė Keonui Clarkui (16 atk. kam.).

Nesėkmingai šios rungtynės susiklostė „Raptors“ komandos lyderiui DeMarui DeRozanui, kuris per per 37 minutes pataikė tik 3 dvitaškius ir 9 ir prametė visus 4 tritaškius, tačiau realizavęs visus 8 baudų metimus surinko 14 taškų.

„Raptors“: Kyle Lowry 22 (7 atk. kam., 8 rez. perd.), Greivisas Vasquezas 18 (8 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 17 (18 atk. kam.), DeMaras DeRozanas 14, Patrickas Pattersonas 9 taškai.

„Nets“: Deronas Williamsas ir Joe Johnsonas (8 atk. kam.) po 24, Paulas Pierce'as 15, Shaunas Livingstonas 10, Alanas Andersonas 6 taškai.

Rungtynių eiga:

„Raptors“ starto penketas: Amiras Johnsonas, Terrence'as Rossas, Jonas Valančiunas, Kyle Lowry, DeMaras DeRozanas.

„Nets“ starto penketas: Paulas Pierce'as, Kevinas Garnettas, Deronas Williamsas, Shaunas Livingstonas, Joe Johnsonas.

Pirmuosius taškus šių metų atkrintamosiose varžybose pelnė Paulas Pierce'as, pataikęs tritaškį metimą, o „Raptors“ komandai - draugo metimą pataisęs Jonas Valančiūnas. Kitoje atakoje sekė dar du lietuvio taškai - šį kartą po galingo dėjimo (4:5). Aukštaūgis iš Lietuvos ir toliau dominavo po krepšiais - pelnęs dar 4 taškus jis išvedė savo komandą į priekį (8:7). Po Jasono Kiddo paprašytos minutės pertraukėlės „Nets“ spurtavo 16:2 ir priverti sunerimti Dwane'ą Casey (13:25). Per likusį laiką daugiausiai Kyle Lowry pastangomis Toronto ekipa šiek tiek sumažino savo atsilikimą - 21:29.

Antrą kėlinį „Raptors“ pradėjo be savo rezultatyviausių žaidėjų K. Lowry ir J. Valančiūno, tačiau iniciatyvos ėmėsi kiti krepšininkai - po Greiviso Vasquezo tritaškio atsilikimas ištirpo iki keturių taškų (28:32). G. Vasquezas išprovokavo varžovo pražangą mesdamas iš trijų taškų zonos - po trijų taiklių baudų metimų jau lygu (35:35). Kėlinio viduryje į aikštelę grįžęs J. Valančiūnas atkovojo savo 10-ą kamuolį, tačiau gavo du blokus ir prametė vieną baudos metimą (43:46). Komandos ilsėtis išėjo šeimininkams atsiliekant - 46:50. J. Valančiūno sąskaitoje - 9 taškai ir 10 atkovotų kamuolių.

Po pertraukos į aikštelę žengęs J. Valančiūnas jau pirmoje atakoje pelnė du taškus, į savo sąskaitą įsirašęs dar vieną dvigubą dublį (48:50). Iš 8 metrų tritaškį metimą smeigęs ir pirmuosius savo taškus pelnęs Terrence'as Rossas išvedė „Raptors“ į priekį (51:50). Virš krepšių sugedus laikrodžiams, arenos personalas stengėsi juos sutvarkyti, bet nesėkmingai. Vis dėlto rungtynes buvo nuspręsta pratęsti ir be laikrodžių - veikė tik pagrindinė arenos švieslentė (53:57). Tragiškai atakavęs „Raptors“ lyderis pagaliau prabilo - po 10 iš eilės pramestų metimų dvitaškis skrodė tinklelį (59:63). Su sirena tritaškį pataikęs Kyle Lowry prieš lemiamą ketvirtį komandos atsilikimą sumažino iki penkių taškų - 62:67.

Griausmingai savų sirgalių palaikoma „Raptors“ ekipą kėlinį pradėjo spurtu 5:0 ir mače vėl lygybė (67:67). Pailsėjęs J. Valančiūnas grįžo į aikštelę ir iškart atkovojo kamuolį, po kurio greitoje atakoje tritaškį smeigęs G. Vsquezas išvedė Toronto komandą į priekį (76:75). Tačiau čia pat „Nets“ ekipa atsakė spurtu 7:0, kurio iniciatoriai buvo veteranai - Joe Johnsonas, Kevinas Garnettas ir Paulas Pierce'as (76:82). Po minutės pertraukėlės J. Valančiūnas sėkmingai sužaidė prieš K. Garnettą ir pataikė puskablį, tačiau „Nets“ veteranai pademonstravo savo patirtį ir triumfavo pirmose serijos rungtynėse - 87:94.

„Raptors“ Rytų konferencijoje iškovojo 48 pergalės ir patyrė 34 pralaimėjimus bei užėmė trečią vietą. Tuo tarpu „Nets“ ekipa su 44 pergalėmis ir 38 pralaimėjimais liko šešta.

Komandų tarpusavio dvikovose - lygybė 2:2. „Raptors“ varžovus reguliariajame sezone įveikė 96:80 ir 104:103, bet pralaimėjo 100:102 ir 97:101.

Serijos nugalėtojas konferencijos pusfinalyje susitiks su Majamio „Heat“ ir Šarlotės „Bobcats“ poros nugalėtoja.

„Raptors“ stipriausioje pasaulio lygoje žaidžia 19-ą sezoną ir į atkrintamąsias varžybas pateko vos šeštą kartą. Paskutinį kartą Kanados ekipa tarp 8 geriausių konferencijos komandų pateko 2007/2008 metų sezone, tačiau tuomet jau pirmajame rate serijoje iki keturių pergalių 1:4 neprilygo Orlando „Magic“ krepšininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)