Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti kiek mažiau nei 2 minutes svečiai iš Teksaso po Tony Parkerio dvitaškio pirmavo 82:79, tačiau tuomet „Raptors“ atsakė 8 taškais iš eilės ir iškovojo pergalę.

22-ejų metų lietuvis Jonas Valančiūnas puikiai gynyboje tvarkėsi su 38-erių metų lygos veteranu ir triskart finalų MVP Timu Duncanu, kuriam per 32 min. iš žaidimo leido pataikyti tik 3 metimus iš 14-os.

Prie tokio prasto varžovo taiklumo prisidėjo tai, kad J. Valančiūnas T. Duncanui atliko net keturis blokus (tris iš jų per dvi antro kėlinio minutes – DELFI).

Pats J. Valančiūnas per 34 min. pelnė 8 taškus (3/7 dvitaškiai, 2/2 baudos), sugriebė 16 atšokusių kamuolių (sezono rekordas), 1 perėmė, blokavo 4 varžovo metimus (pakartotas sezono rekordas), po 1 kartą suklydo ir prasižengė.

„Raptors“: Jamesas Johnsonas 20, DeMaras DeRozanas 18 (4/14 metimai iš žaidimo, 10/12 baudos), Amiras Johnsonas 15, Kyle'as Lowry 12 (5/15 metimai iš žaidimo), Jonas Valančiūnas 8 taškai (16 atk. kam., 4 blokai).

„Spurs“: Timas Duncanas (3/14 dvitaškiai, 6/6 baudos, 12 atk. kam.) ir Marco Belinelli po 12, Kawhi Leonardas 11, Tony Parkeris ir Tiago Splitteris po 10, Manu Ginobili 9 taškai.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)