Komanda, kuri stipriausioje pasaulio lygoje žaidžia 19-ą sezoną tokį rezultatą pasiekė vos šeštą kartą.

„Raptors“ klubui tik vienintelį kartą pavyko peržengė pirmąjį atkrintamųjų varžybų ratą, kuomet 2000/2001-ųjų sezone 3:2 palaužė Niujorko „Knicks“ krepšininkus. Tačiau po to rezultatu 3:4 buvo pralaimėta Filadelfijos „76ers“ komandai.

1999/2000 metų sezone pirmame etape pralaimėta Niujorko „Knicks“ komandai (0:3), 2001/2002-ųjų - Detroito „Pistons“ ekipai (2:3), 2006/2007-ųjų - tuometiniams Naujojo Džersio „Nets“ krepšininkams (2:4).

Paskutinį kartą atkrintomosiose „Raptors“ žaidė 2007/2008 metų sezone, tačiau tuomet jau pirmajame rate serijoje iki keturių pergalių 1:4 neprilygo Orlando „Magic“ krepšininkams.

Po ilgos pertraukos į atkrintamųjų varžybų sūkurį įšokusios ekipos jaunieji žaidėjai nesiruošia sustoti vietoje ir žada kovoti iki galo bei perrašyti komandos istoriją.

„Nuėjome ilgą kelią iki atkrintamųjų ir tikrai nesiruošiame ties tuo sustoti“, - po lemtingų rungtynių torontosun.com sakė DeMaras DeRozanas.

J. Valančiūnas labai laukia atkrintamųjų

Aukštaūgis iš Lietuvos, kuris stipriausioje pasaulio lygoje žaidžia dar tik antrus metus, nėra patyręs atkrintamųjų varžybų skonio, tačiau kuo jos skiriasi nuo reguliaraus sezono netrukus galės patirti savo kailiu.

„Reguliariojo sezono rungtynėse negali atsipalaiduoti nė akimirkai ir aš net neabejoju, kad taip yra ir atkrintomosiose. Tiesiog žinau, kad jose bus labai įdomu, bet sudėtinga“, - kalbėjo 5-uoju numeriu 2011 metų NBA naujokų biržoje pašauktas lietuvis.

Banguotai šiame sezone žaidžiantis J. Valančiūnas šiame sezone yra atlikęs jau 21-ą dvigubą dublį. 10.5 taško ir 8.5 atkovoto kamuolio per beveik 28 žaidimo minutes vidutiniškai renkantis lietuvis demonstruoja kur kas geresnį žaidimą nei pirmame sezone.

„Manau, kad Jonas sužaidė vienas geresnių rungtynių“, - po pergalės, garantavusios vietą atkrintamosiose varžybose, sakė „Raptors“ vyriausiasis treneris Dwane'as Casey.

„Ne tik pelnydamas taškus, bet ir kovodamas dėl kamuolių“, - 13 taškų pelniusį ir 8 kamuolius atkovojusį J. Valančiūną gyrė treneris.

Perspektyvos - neblogos

Iki NBA reguliariojo sezono pabaigos „Raptors“ komandai liko sužaisti 10 rungtynių. Kol kas Rytų konferencijoje ji žengia trečia ir turi viena pergale daugiau nei ketvirtą vietą užimantys Čikagos „Bulls“ krepšininkai, kurie yra sužaidę lygiai tiek pat susitikimų.

Jeigu reguliarusis sezonas baigtųsi šiandien, pirmame rate „Raptors“ susitiktų su Vašingtono „Wizards“ krepšininkais. Šis varžovas Kanados ekipai - palankus. Per ketverias rungtynes „Raptors“ iškovojo tris pergales (96:88, 101:88, 103:93) ir suklupo tik sykį (129:134 - po trijų pratęsimų).

Peržengus sostinės komandos barjerą (esant dabartinei situacijai turnyro lentelėje) lauktų akistata su pastarųjų dviejų sezonų čempionais Majamio „Heat“ krepšininkais su LeBronu Jamesu priešakyje. Iki šiol visas tris vykusias rungtynes laimėjo Floridos ekipa - 104:95, 90:83 ir 102:97. Ketvirtoji komandų dvikova įvyks pirmadienį.

Jeigu per likusius turus ekipos susikeis pozicijomis, realu, kad pirmame atkrintamųjų varžybų etape Kanados klubo gali laukti kova su Bruklino „Nets“ (sezono serija 2:2), Šartlotės „Bobcats“ (0:3) ar netgi ta pačia „Bulls“ komanda (2:2).

Jeigu „Raptors“ ekipa reguliarųjį sezoną baigtų ketvirta, o Indianos „Pacers“ išsaugotų pirmąją vietą bei abi komandos sėkmingai įveiktų pirmąjį barjerą, Kanados klubo šansai konferencijos pusfinalyje būtų didesni nei kovojant prieš čempionus. Per iki šiol tris sužaistas rungtynes „Raptors“ kartą nukovė konferencijos lyderius (95:82), o dusyk atkakliai priešinosi (84:91 ir 79:86). Ketvirtosios ekipų rungtynės vyks balandžio 4 dieną.

Ekipos į galutines pozicijas susirikiuos per likusius 9-10 turų, todėl su kuo „Raptors“ komandai ir J. Valančiūnui teks kovoti ilgai lauktose atkrintamosiose varžybose, paaiškės per artėjančias dvi savaites - reguliarusis NBA sezonas pasibaigs balandžio 16 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją