Reveransas neišsibėgiojusiems krepšininkams

J. Plaza kentėjo ne be reikalo. Atvykęs į „Žalgirį“ jis gavo tik dalį žadėtų pinigų, vasarį ir tie patys pradingo bankrutuojančio Ūkio banko sąskaitose, komandos sudėtis keitėsi nepriklausomai nuo trenerio norų, o traumos negailestingai šienavo jo auklėtinius.

Tačiau antradienio vakarą ispanas pagaliau atsidūrė ant žalgiriečių rankų ir džiaugėsi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) nugalėtojo titulu.

„Noriu padėkoti visiems, kurie suteikė man galimybę būti čia: tiek buvusiems, tiek dabartiniams klubo vadovams, visiems, kurie mus supa. Esu labai dėkingas, kad jie pasitikėjo manimi. Kaip žinote, šį sezoną iškentėjome daug sunkių akimirkų. Labai didžiuojuosi savo žaidėjais, kurie nenuleido rankų ir neišsilakstė nepaisant visų finansinių problemų“, – pasibaigus rezultatu 4-0 prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ laimėtai LKL finalo serijai, kalbėjo J. Plaza.

Treneris – taip pat ne geležinis

Buvęs Badalonos „Joventut“, Madrido „Real“ ir Sevilijos „Cajasol“ klubų treneris neslėpė, jog sunkių valandų sezono metu netrūko ir jam pačiam. Anaiptol ne visada treneris buvo toks tvirtas ir nesvyruojantis, kokiu stengėsi pasirodyti komandos ir visuomenės akyse.

„Atvykdamas čia žinojau, kad patirsiu tam tikrų sunkumų, daug kas sakė, jog išprotėjau. Bet visiškai nesitikėjau, kad tiek problemų sukris į vieną sezoną. Sakau atvirai: buvo akimirkų, kai balansavau ties kantrybės riba, kai jau buvau bepasiduodąs. Tačiau dabar esu laimingas, kad viską iškentėjome. Mano nuomone, per šiuos metus atkūrėme žaidėjų savigarbą“, – teigė 49-erių specialistas iš Katalonijos.

Taikinyje – VTB Vieningosios lygos finalas

Vieną trofėjų „Žalgiriui“ J. Plaza jau padėjo laimėti. Ispanas puoselėja vilčių ir dėl antrojo – VTB Vieningosios lygos taurės. Nors Kauno ekipos artimiausios rungtynės laukia po savaitės, treneris patikino, kad ką tik iškovotais LKL laurais ilgai nesimėgaus.

„Kaip treneris, ilsiuosi tik vasarą, todėl jau pradėsiu galvoti apie VTB lygą. Joje noriu kuo toliau nukeliauti. Žinau, kad šiose pirmenybėse „Žalgiris“ dar niekad nežaidė finale, todėl norėčiau pakeisti istoriją. Jei taptume čempionais, būtų nuostabu, bet pirmiausiai ketinu nuvesti komandą taip toli, kaip tik įmanoma“, – dėstė J. Plaza.

VTB Vieningos lygos ketvirtfinalio seriją su „Nižnij Novgorod“ (Rusija) klubu žalgiriečiai pradės gegužės 15 d. namuose.

„Iki to laiko bandysime pastatyti ant kojų traumuotus Donnie McGrathą ir Jeffą Foote'ą, taip pat ir Darjušą Lavrinovičių, kuris jaučia nugaros skausmus“, – pastiprinimo vylėsi sulaukti J. Plaza.

Primename, kad po pergalės Vilniuje prieš „Lietuvos rytą“ 83:65 treneris žalgiriečiams skyrė tris poilsio dienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)