Pasiruošimą rinktinės kandidatai pradės liepos 7 d. Palangoje, vėliau stovyklaus Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje, Vilniuje ir Klaipėdoje. J. Kazlausko auklėtinių taip pat laukia išvykos į Suomiją ir Slovėniją, o paskutinė stovykla prieš planetos pirmenybių startą rugpjūčio 24-27 dienomis bus surengta Kroatijoje.

Per du mėnesius ekipa sužais 14 kontrolinių susitikimų, iš kurių devyni vyks Lietuvoje. Tarp lietuvių varžovų – Latvija, Gruzija, Ukraina, Suomija, Australija, Graikija, Naujoji Zelandija, Slovėnija, Brazilija, Iranas ir Kroatija.

Praėjusiais metais rinktinė Europos čempionatui ruošėsi trumpiau ir draugiškų dvikovų žaidė mažiau nei numatoma šiemet.

„Pasaulio čempionatas bus žymiai trumpesnis nei Europos. Pernai ruošėmės taip, kad geriausią formą įgautume jau turnyrui įsibėgėjus. Kažkiek rizikavome – pamenate, kad pradžioje mūsų situacija buvo sudėtinga. O dabar sportinės formos piką norime pasiekti nuo pat pasaulio pirmenybių pradžių“, – aiškino J. Kazlauskas.

Be to, anot trenerio, ilgesnis kontrolinių rungtynių maratonas pravers ir dėl to, jog jo metu bus galima įjungti į ekipos žaidimą jaunesnius krepšininkus.

DELFI paklaustas apie draugiškų mačų varžovus, J. Kazlauskas neišskyrė nė vienos ekipos.

„Visi oponentai bus įdomūs. Pavyzdžiui, kai sezono metu dirbau Kinijoje, netoli manęs gyveno buvęs Australijos rinktinės treneris. Jis žadėjo, kad jo šalies rinktinė šiemet bus labai įdomi ir talentinga. Ir kitos komandos tokios bus. Manau, mes taip pat“, – sakė specialistas.

Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių grafikas

Liepos 26 d. Šiauliai. Lietuva – Latvija

Liepos 28 d. Panevėžys. Lietuva – Gruzija

Liepos 30 d. Vilnius. Lietuva – Gruzija

Rugpjūčio 4 d. Helsinkis (Suomija). Lietuva – Suomija

Rugpjūčio 8 d. Klaipėda. Lietuva – Ukraina

Rugpjūčio 9 d. Klaipėda. Lietuva – Suomija

Rugpjūčio 11 d. Klaipėda. Lietuva – Australija

Rugpjūčio 16 d. Kaunas. Lietuva – Graikija

Rugpjūčio 17 d. Kaunas. Lietuva – Naujoji Zelandija

Rugpjūčio 18 d. Kaunas. Lietuva – Slovėnija

Rugpjūčio 21 d. Liubliana (Slovėnija). Lietuva – Brazilija

Rugpjūčio 22 d. Liubliana (Slovėnija). Lietuva – Iranas

Rugpjūčio 23 d. Liubliana (Slovėnija). Lietuva – Slovėnija

Rugpjūčio 26 d. Zagrebas (Kroatija). Lietuva – Kroatija

Primename, kad planetos pirmenybes lietuviai pradės Gran Kanarijoje. D grupėje taip pat varžysis Angolos, Pietų Korėjos, Slovėnijos, Meksikos ir Australijos krepšininkai. Čempionatas Ispanijoje vyks rugpjūčio 30 – rugsėjo 14 dienomis.

Prieš ketverius metus Turkijoje surengtame pasaulio čempionate Kęstučio Kemzūros treniruojama Lietuvos rinktinė laimėjo bronzos medalius.

LKF pristatė pagrindinį rėmėją ir rinktinių planus

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) pasirengimą nacionalinių vyrų, moterų bei jaunimo rinktinių varžyboms pradeda turėdama pagrindinį rėmėją – „Vičiūnų grupę“.

„Vičiūnų grupė“ labai padėjo mums rengiant 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą. Dabar ji mums padeda siekti užsibrėžto tikslo – kelialapio į 2016 m. olimpinių žaidynes“, – sakė LKF prezidentas Avydas Sabonis.

Sutartis sudaryta dvejiem metams. Ženkli pinigų suma skiriama ne tik vyrų, bet ir moterų krepšiniui, kuriam parama yra ypač aktuali.

„Sportą, o ypač vyrų ir moterų krepšinį, remiame jau ne vienerius metus. Manome, kad nuoseklumas ir aktualumas yra rėmimo sėkmės garantas. Krepšininkai rungtyniauja daugelyje ES šalių. Jie garsina Lietuvą ir nešą gerą žinią apie savo kraštą, o mūsų VIČI prekės ženklas jau atpažįstamas beveik visose Europos šalyse“, – sakė „Vičiūnų grupės“ valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

Pasak V.Matijošaičio, simboliška, kad svarbiausios vyrų rinktinės varžybos šiais metais vyks Ispanijoje – šalyje, kurioje „Vičiūnų grupė“ turi produktų iš surimio gamybos fabriką.

„Vičiūnų grupės“ parama bus skirta ir šalies nacionalinėms rinktinėms, kurių artimiausius metus antradienį pristatė LKF.

Pirmoji į stovyklą renkasi moterų rinktinė, kuri jau gegužę pradeda pasirengimą atrankai į 2015 m. Europos čempionatą.

Vyr. trenerio Manto Šerniaus vadovaujama moterų rinktinė gegužės 5 – 25 dienomis stovyklaus Druskininkuose, o gegužės 26 – birželio 23 d. treniruočių ir varžybų stovykla su pertraukomis vyks Kėdainiuose.

Stovyklų metu Lietuvos moterų rinktinė žais kontrolines rungtynes su Ukrainos, Latvijos, Švedijos ir Kinijos krepšininkėmis. Atranką į Europos čempionatą Lietuvos krepšininkės pradės birželio 8 d. Kėdainiuose rungtynėmis su Makedonija. Atrankos ciklo metu taip pat teks kautis su Didžiosios Britanijos ir Belgijos rinktinėmis.

16-mečių, 18-mečių ir 20-mečių rinktinės rengtis Europos čempionatams pradės gegužės pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)