Lietuvos čempionai su šiais krepšininkais sudarė vienerių metų sutartis. Abu jie turi žaidimo Nacionalinės Šiaurės Amerikos krepšinio asociacijos (NBA) patirties ir su „Žalgiriu“ debiutuos Europoje.

Atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose galintis žaisti 198 cm J. Andersonas praėjusį sezoną rungtyniavo Filadelfijos „76ers“ ekipoje. Daugelį rungtynių jis pradėjo startiniame ekipos penkete. 25 metų amerikietis pelnydavo po 10,1 taško ir atkovodavo po 3,8 kamuolio. Krepšininkas taip pat yra atstovavęs San Antonijaus „Spurs“ ir Hjustono „Rockets“ komandoms.

Tuo metu 23-ejų metų ir 185 cm įžaidėjas M. Waynsas praėjusio sezono pirmąjį dalį atstovavo Los Andželo „Clippers“ komandai, o nuo vasario rungtyniavo „Rio Grande Valley Vipers“ ekipoje NBA plėtojimosi lygoje. Rungtyniaudamas „Clippers“ ekipoje amerikietis rinkdavo 3,3 taško ir atlikdavo po 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

Abu krepšininkai lyg sutartinai teigė, kad „Žalgirį“ pasirinko dėl gilių krepšinio tradicijų ir žinomo klubo vardo. Tiek M. Waynsas, tiek J. Andersonas nebijo imtis atsakomybės ir yra pasirengę būti ekipos lyderiais.

„Atvykstu būti lyderiu. Turiu tam patirties. Lyderiu buvau besimokydamas, žaidžiau NBA ir tikiu, kad mano patirtis padės“, – neslėpė M. Waynsas

Jam antrino ir J. Andersonas, neslepiantis noro grįžti į NBA: „Tai naujas iššūkis, turiu susiremti su savimi ir toliau mokytis. Mes su Maaliku, kaip amerikiečiai, norime atvežti tai, ką išmokome JAV“.

M. Waynsas: atvykstu laimėti

– Kodėl priėmėte „Žalgirio“ pasiūlymą?, – žurnalistai paklausė M. Waynso.

– Girdėjau apie puikias krepšinio tradicijas Lietuvoje. Atvykdamas iš NBA nori žaisti tokioje puikioje aplinkoje ir mieste kaip Kaunas. Jaučiau, kad tai tinkama vieta man.

– Ko tikitės iš šio sezono?

– Atvykstu laimėti. Noriu nueiti kaip įmanoma toliau Eurolygoje, laimėti Lietuvos lygą.

– Norite būti komandos lyderiu?

– Be abejonės. Atvykstu būti lyderiu. Turiu tam patirties. Lyderiu buvau besimokydamas, žaidžiau NBA ir tikiu, kad mano patirtis padės.

– Šarūnas Jasikevičius – vienas geriausių Lietuvos žaidėjų. Jis yra vyriausio trenerio asistentas „Žalgiryje“. Kaip vertinate būsimą darbą su juo?

– Aš sujaudintas ir to laukiu. Labai daug apie jį skaičiau ir manau, kad jis yra vienas geriausių įžaidėjų, kada nors žaidusių krepšinį. Pamenu jį iš NBA. Manau jis mane daug ko išmokys, noriu mokytis iš jo.

– Kodėl neradote vietos NBA?

– Tai sunki lyga, žaidžiau gerose komandose. Žaidžiau su Chrisu Paulu, tai buvo labai sunku. Tada susižeidžiau, bet dabar esu visiškai sveikas. Atvykstu, kad įrodyčiau esąs tikras profesionalas.

– Planuojate likti Europoje ilgesniam laikui?

– Tikiuosi. Aš keliu sau tikslus. Man jau dabar patinka čia, patinka, kaip mane pasitikote. Negaliu pasakyti nieko blogo.

– Pirmą kartą lankotės Europoje?

– Esu aplankęs kelias šalis su rinktine, bet Lietuvoje esu pirmą kartą.

J. Andersonas: noriu paversti „Žalgirį“ viena geriausių Europos komandų

– Kodėl pasirinkote Lietuvą ir „Žalgirį“?

– Tai buvo puiki galimybė žaisti už nuostabų krepšinio klubą. Puiki galimybė atvykti ir pasisemti patirties. Noriu pamatyti, ar sugebėsiu žaisti europietišką krepšinį. Noriu tobulinti savo įgūdžius.

– Ar turėjote pasiūlymų iš NBA?

– Kelis taip, bet nusprendžiau atvykti į „Žalgirį“.

– Ko tikitės iš šio sezono?

– Tikiuosi toliau tobulėti ir paversti „Žalgirį“ viena geriausių komandų Europoje.

– Tikriausiai trokštate grįžti į NBA?

– Taip. Bet kaip sakiau, tai gera galimybė man tobulėti, dirbti su „Žalgirio“ treneriais.

– Kur norite patobulėti?

– Keliuose aspektuose. Noriu būti pastovesnis viso sezono metu.

– Koks jūsų pagrindinis tikslas sezone?

– Paversti „Žalgirį“ viena geriausių Europos komandų. Mes su Maaliku atvykstame padaryti visko, ką galime geriausiai.

– Visi jus mato kaip būsimą komandos lyderį. Kaip dėl to jaučiatės?

– Tai naujas iššūkis, turiu susiremti su savimi ir toliau mokytis. Mes su Maaliku, kaip amerikiečiai, norime atvežti tai, ką išmokome JAV.

– Sekėte Eurolygos kovas kada nors? Žinote varžybų lygį?

– Tik šiek tiek.

– Ketinate žiūrėti pasaulio čempionatą?

– Taip. Manau trys stipriausios komandos bus JAV ir Ispanija, o dėl trečios komandos nežinau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)