Užsakomuoju skrydžiu į Kauną atvykę Ispanijos sostinės krepšininkai galėjo išvysti nors ir negausų sniegą. Tačiau oras žaidėjams matyt mažai rūpėjo – Kaune „Real“ antrą kartą šį sezoną išmėgins jėgas su „Žalgiriu“. Pirmoje dvikovoje Madride pajėgesni buvo šeimininkai (80:71).

Trumpam į Kauną sugrįžęs J. Mačiulis atsakė į žurnalistų klausimus.

– Kokiomis nuotaikomis grįžtate į gimtąjį Kauną?, – DELFI paklausė J. Mačiulio.

– Gerom nuotaikom grįžtu, aišku. Po savaitgalio pergalės Ispanijos čempionate nuotaikos neblogos, tačiau Eurolygoje paskutines rungtynes pralaimėjome, tai truputį nuotaikos Eurolygoje svyruojančios. Tai dabar reikia pasirodyti kuo geriau.

– Žalgiriečiai mano, kad po pralaimėjimo Eurolygoje Kaune būsite labai pikti.

– Žiūrėsime, kiek pikti mes būsime. Kad tik neperdegtume iš to piktumo. Žinome, kaip sunku čia žaisti. Žinome, kad „Žalgiris“ namuose gerai žaidžia. Reikia įgyvendinti savo sumanymus – tikimės pergalės.

– „Žalgiris“ pabrėžia „Real“ greitą puolimą. Kokios stipriąsias puses išskirtumėte „Žalgirio“ žaidime?

– Žaidimas du prieš du, stipri priekinė linija. Žinoma, pagrindinis žaidėjas yra amerikietis. Viskas aišku, kad pagrindinis dėmesys turi būti skiriamas jam.

– Kaip sekasi pačiam įsibėgėti naujoje komandoje?

– Įvairiai būna. Aišku, reikia apsiprasti prie ispaniško krepšinio ritmo. Ten kiek toks krepšinio supratimas, nei buvo Graikijoje. Bet viskas gerai.

– Ar Kaune turėsi laiko pabendrauti su artimaisiais?

– Atskridome, važiuojame į viešbutį, miegas, keliamės, treniruotė, dar renginys su rėmėjais. Ar spėsiu tėvus aplankyti? Matyt, arenoje susimojuosime, o po varžybų tiesiai į lėktuvą.

– Kokį įspūdį palieka atjaunėjęs „Žalgiris“?

– Iš tikro – gerą. Buvo labai daug skeptikų prieš sezoną, kad su dviem jaunais įžaidėjais nieko nebus ir panašiai. Bet jie žaidžia ir žaidžia neblogai, komanda žaidžia neblogai. Kai kuriose rungtynėse blyksteli ir jaunimas. Bet jie yra jauni – jiems reikia žaisti, jiems reikia komandos trenerių ir vadovų pasitikėjimo. Manau, kad tai bus jiems stiprus postūmis į priekį.

Nemanau, kad „Žalgirio“ biudžetas šiai dienai yra labai didelis, bet kaip visą laiką – vyrai kaunasi. Gražu žiūrėti.

– Kokių rungtynių galima tikėtis penktadienį?

– Manau, kad bus sunkios varžybos. „Žalgiris“ savo aikštėje nenorės nusileisti. Nesvarbu, prieš ką jie žaidžia. Kitas dalykas – jie, kaip ir mes, pralaimėjo paskutines rungtynes Eurolygoje. Tikrai gali būti svarbus taškas tiems, kas laimės rungtynes. Tai gali būti svarbios rungtynės turnyrinei lentelei.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)