„Sudėtingiausia buvo finale, kuomet traumą patyrė Klaudija Serkevičiūtė. Tuo metu atsilikome nuo varžovių ir buvo sunku patikėti, kad dar galime laimėti. Bet tada sau pasakėme, kad išplėšime pergalę dėl jos! Įrodėme, kad mūsų kartai B divizione ne vieta“, - su užsidegimu kalba penkiolikmetė.

– Dalia, visų pirma, kaip ir kada susidomėjai krepšiniu? – VKM internetinė svetainė paklausė D. Donskichytės

– Krepšinis mūsų šeimoje buvo kažkas ypatingo. Tėvų dėka šia sporto šaka susidomėjau būdama dar šešerių.

– Iškovojote visas 8 pergales, triuškindavote varžoves, prieš makedones laimėjote net 56 taškų persvara ir joms leidote įmesti vos 28 taškus. Treneris Dalius Ubartas prašė visas rungtynes žaisti iš visų jėgų?

– Visos rungtynes buvo svarbios. Mes pačios žinojome, kad reikia žaisti iš visų jėgų, nes lengvas atsipalaidavimas gali viska apversti aukštyn kojomis, todėl, manau, treneris buvo užtikrintas mumis, o mes juo. Kartu sugebėjome įveikti stiprias komandas.

– Ne visos pergalės buvo lengvos. Finalą laimėjote tik po pratęsimo. Per lemiamą atkarpą taškus komandai pelnei tu ir Gabija Šegždaitė. Kokios čempionato akimirkos buvo sudėtingiausios?

– Sudėtingiausia buvo finale, kuomet traumą patyrė K. Serkevičiūtė. Tuo metu atsilikome nuo varžovių ir buvo sunku patikėti, kad dar galime laimėti. Bet tada sau pasakėme, kad išplėšime pergalę dėl jos!

– Turėjai daug derinių, kurie buvo skirti būtent tau?

– Keli deriniai buvo, tačiau dauguma jų buvo skirti visai komandai.

– Kaip vertini B diviziono lygį?

– Su kai kuriomis komandomis turėjome sunkumų ir įtampos. Rungtynės atimdavo daug jėgų, tačiau mūsų pasiekimas įrodė, kad mums čia ne vieta ir galim pasiekti aukštesnį lygį. Įgyvendinome pagrindinį tikslą – iškopėme į elito divizioną.

– Ką po pergalės finale sakė treneris?

– Jautėsi, kad treneris dėl mūsų išgyveno ir mumis tikėjo. Po finalo jis sakė, kad esame kovotojų komanda.

– Kokius tikslus sau keli naujajame sezone?

– Esu užsibrėžus daug tikslų - ilgalaikių ir trumpalaikių, bet artimiausiu metu sieksiu gerinti driblingą ir metimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją