Lyg to būtų negana, M. Echodo dėjimas į krepšį po R. Minioto perdavimo tapo gražiausiu NKL savaitės epizodu.

Tačiau įvertinimams jaunasis krepšininkams atsparus. Į NKL užduotus klausimus vaikinas atsakinėjo kuklindamasis. Gal ir dėl to, kad šis interviu – jam pirmas.

- Martynai, esi aukštas vyrukas, bet mėgsti bėgti į greitas atakas. Kokioje pozicijoje jautiesi geriausiai?

- NKL čempionate treneris leidžia žaisti dviejose pozicijose – „centro“ ir sunkaus krašto puolėjo. Labiau patinka pastaroji, joje praleidžiu daugiausiai laiko.

- Tau septyniolika. Ar tikiesi dar ūgtelėti? Kiek centimetrų trūksta iki norimo ūgio?

- Specialių tyrimų nedariau, bet treneriai sako, kad porą centimetrų dar turėčiau paaugti. Pats norėčiau ūgtelėti iki 210 cm. Tai pats geriausias ūgis tiek sunkiajam kraštui, tiek vidurio puolėju - galėčiau rungtyniauti dviejose pozicijose.

- Keliais žodžiais apibūdink, koks tu esi aikštėje?

- Galiu žaisti tiek nugara į krepšį, tiek veidu, statau daug užtvarų, mėgstu žaisti vienas prieš vieną ir bandau išmokti mesti iš toli (šypsosi).

- Praėjusiame sezone aikštėje pasirodydavai epizodiškai. Dabar esi „Žalgirio“ dublerių starto penketo žaidėjas ir net vienas lyderių. Kaip per vasarą pavyko padaryti tokį šuolį?

- Praėjusiame sezone man trūko fizinės jėgos, buvo sunku stumdytis su varžovais, kurie atrodė labai stiprūs ir pajėgūs. Vasarą daug laiko praleidau kilnodamas svarmenis, o krepšinio aikštėje tobulinau tam tikrus judesius. Dabar jaučiuosi sutvirtėjęs. Šį sezoną įgavau pasitikėjimo savimi, viskas atrodo daug paprasčiau. Be to, komandą paliko trys lyderiai, tad atsirado proga.

- Kuris varžovas iš tų paminėtų labai stiprių ir pajėgių NKL vyrukų tau palieką didžiausią įspūdį?

- Julius Kazakauskas iš Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės“. Jis žemesnis už mane, bet labai stiprus fiziškai, staigus ir turi gerą metimą iš toli.

- Tavo žaidimo kreivė nebanguoja. Per pastarąsias 6 rungtynes surinkai 4 dvigubus dublius. Iš kur toks jauno žaidėjo pastovumas?

- Treneris gan stipriai manimi pasitiki, turime porą derinių aukštiems žmonėms, komandos draugai mane išnaudoja – visa tai padeda būti tokiu, kokiu esu.

- „Žalgiris-2“ - jauniausia ir aukščiausia komanda lygoje. Ar aikštėje tai jaučiate?

- Tikrai jaučiame ir savo amžių, ir ūgį. Dėl nepatirties atsiranda skubotų, neapgalvotų sprendimų. O mūsų ūgį treneris akcentuoja kaip pranašumą ir skatina jį išnaudoti.

- Kokie jūsų jauno ir aukšto kolektyvo tikslai?

- Konkrečių tikslų niekas neiškėlė. Tiesiog einame į kiekvienas rungtynes kaip į paskutines ir norime jas laimėti.

- Kartu su „Žalgirio“ jaunimu komandoje rungtyniauja du patyrę krepšininkai – Vidas Ginevičius ir Olegas Kojenecas. Ko išmokai iš šių veteranų?

- Vidas dalina nuostabius perdavimus. Su tokio aukšto lygio žaidėju dar niekad nesu žaidęs. O Olegas prieš treniruotes pamoko įvairiausių judesių, pasako, ką darau negerai, pataiso.

- Kaip keičiasi žaidimas, kai aikštėje jų nėra?

- Kai Vidas turi kamuolį, viskas vyksta ramiau, juo labai pasitikime. Olegas yra geras gynybos specialistas. Kai jų nebūna aikštėje, tragedijos nėra, bet su jais ramiau (šypsosi).

- Buvai pripažintas geriausiu NKL savaitės krepšininku ir įsitaisei gražiausių epizodų viršūnėje. Ar begali septyniolikmečiui būti geriau?

- Jaučiuosi nuostabiai. Net nebuvau pagalvojęs, kad taip gali nutikti. Tiesiog nelabai tikėjau, kad galiu puikiai sužaisti dvejas rungtynes iš eilės.

- Į gražiausių lygos epizodų dešimtuką patenki antrą savaitę iš eilės. Ar be dėjimo yra elementų, kurie tave užveda dar labiau?

- Man dėjimai iš viršaus yra patys geriausi krepšinio elementai. Jie užveda mane, komandos draugus, o varžovus šiek tiek nuramina (šypsosi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją