Daugiau nei prieš metus prie „Žalgirio“ vairo stojęs strategas suvaldė komandą praėjusių LKL pirmenybių finiše, o 2014-2015 metų sezone komandai padėjo iškovoti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę ir septynioliktą LKL čempionų titulą.

„Pasibaigus tikrai gan sėkmingam sezonui „Žalgiris“ pasiūlė tęsti bendradarbiavimą ir toliau. Už tai esu labai dėkingas klubo vadovams. Tuo pačiu visiškai suprantu tą atsakomybę, kuri guls ant pečių po tokio sėkmingo sezono. Pakartoti ir pagerinti rezultatus bus nelengvas uždavinys, tačiau, jei išliksime nuoseklūs ir sąžiningi ir visi kartu įdėsime daug darbo, pasieksime tuos tikslus. Tam reikia ir mūsų gerbėjų palaikymo, kurių meilė ir energija veda mus į priekį“, - po sutarties pratęsimo sakė G. Krapikas, paraginęs aistruolius įsigyti naujo sezono abonementus.

Ketvirtadienį vakare Trakų rajone įvyks šio sezono LKL uždarymo šventė, tačiau trenerio ir klubo vadovybės galvose jau sukasi mintys apie būsimo sezono komandos sudėties formavimą.

„Prasideda karštas laikotarpis, visada dominantis komandos gerbėjus. Visų pirma, reikia išsiaiškinti, kurie žaidėjai lieka komandoje, kad žinotume, kurias pozicijas turėsime papildyti. Dabar jau ir oficialiai toliau vyksta bendravimas su komandos vadovais ir visi kartu tariamės dėl naujo sezono vizijos. Jie daro žingsnius dėl tų žaidėjų, kurių mums reikia, kad jie liktų, o kas išeina, dirbsime, kad surastume visavertę pamainą. Mūsų tikslas – būti dar stipresniems ateinantį sezoną“, - teigė G. Krapikas.

Kalbėdamas apie „Žalgirio“ trenerių štabą žalgirietis nedaugžodžiavo.

Kaip ir minėjau, norėtųsi išlikti nuosekliems. Prasitęsiant sutartį, išsakiau savo mintis ir artimiausiomis dienomis ar savaitėmis trenerių štabo ir aptarnaujančio personalo sudėtis turėtų paaiškėti“, - sakė G. Krapikas.

Treneris teigė pabandysiąs atrasti laiko ir asmeniniam poilsiui, tačiau neabejojo, kad jo bendravimas su klubu, sprendžiant kasdienius klausimus, nenutrūks.

„Laiko poilsiui turiu iki liepos 20 d., kai prasidės Lietuvos rinktinės stovykla, bet tikiu, kad darbą ir poilsį pavyks suderinti“, - teigė dar mažiausiai metus „Žalgiriui“ vadovausiantis strategas.