Geriausios formos „Lietuvos ryte“ – G. Orelikas?

Komandą sunkiausiais momentais turinčiam tempti Jamesui Andersonui pirmoji viešnagė sostinės „Siemens“ arenoje nebuvo sėkminga: 8 taškus pelniusiam amerikiečiui būnant aikštėje, „Lietuvos rytas“ įmetė 18 taškų daugiau nei „Žalgiris“.

Bet Lietuvos čempionai rado kitų būdų, kaip nuliūdinti Vilniaus publiką ir naująjį „Lietuvos ryto“ trenerį V. Šeškų.

Prieš ketvirto kėlinio pradžią vilniečiai pirmavo 55:54, bet tuomet 3 minučių atkarpą žalgiriečiai laimėjo 13:4 ir, persvėrę taškų svarstykles į savo pusę, pergalės iš rankų nebepaleido.

„Lietuvos rytą“ paskandino tris tritaškius iš eilės pataikęs Artūras Milaknis, po vieną pridėjo Edgaras Ulanovas ir Paulius Jankūnas, o paskutinis Luko Lekavičiaus šūvis virto įspūdingo „Žalgirio“ snaiperių benefiso paskutiniame ketvirtyje kulminacija.

„Žaidėme išvykoje prieš labai gerą formą demonstruojantį priešininką. Tai buvo labai gražios, įtemptos ir permainingos rungtynės, tikiuosi, tokia intriga išliks visą sezoną. Ačiū vyrams: ne tik žaidėjams, bet ir treneriams, medicinos personalui – visa komanda keletą dienų praleido vyriškai, suprasdama susiklosčiusią situaciją“, – po pergalės lengviau atsikvėpė „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas, kurio auklėtiniai tik šeštadienį grįžo iš Madrido (Ispanija).

Detaliai analizuoti rungtynių ir atskleisti sėkmę nulėmusių kozirių treneris nenorėjo – su „Lietuvos rytu“ kauniečiams teks galynėtis dar ne kartą. Bet G. Krapikas neslėpė pasitenkinimo saviškių gynyba ties tritaškio linija: jei ne šešiskart iš toli pataikęs Gediminas Orelikas, Vilniaus ekipos pagrindinis ginklas sekmadienį būtų šaudęs beveik vien tuščiais šoviniais.

„G. Orelikas šiuo metu stabiliausios formos vilniečių gretose, jo metimai mums tikrai skaudėjo, bet dirbsime toliau, kad to išvengtume. O šiaip varžovų pataikymo procentą pavyko sumažinti“, – teigė specialistas.

Nerimas dėl V. Kariniausko

G. Krapiką dar kartą pradžiugino aikštėje kinkų nedrebinantys 20-mečiai įžaidėjai L. Lekavičius ir Vaidas Kariniauskas.

Bet treneris vis dar įsitikinęs, kad klubas turėtų toliau ieškoti pamainos nė vienų oficialių rungtynių „Žalgiryje“ nesužaidusiam ir namo išvykusiam amerikiečiui Maalikui Waynsui.

G. Krapiką išgąsdino epizodas mačo pabaigoje, kuomet po kauniečių atakos V. Kariniauskas liko gulėti ant parketo iš skausmo plakdamas kojomis orą. Po susidurimo su Antanu Kavaliausku gynėjas susižeidė kaklą.

„Nenoriu per daug girti, bet manęs toks jų žaidimas nestebina. Aš mačiau, kaip jie ruošėsi sezonui, kaip dirbo jau pernai. Savo ruožtu, aš padedu jiems neskubėdamas ieškoti naujo įžaidėjo, kuris mums tebėra reikalingas, ir duodamas minučių aikštėje

Ar pastiprinimas tebėra būtinas? Matėte, kas V. Kariniauskui atsitiko, su nerimu laukiu rytojaus diagnozės. Jei jis kuriam laikui iškris, vienas L. Lekavičius, koks bebūtų geras, nuo tokio krūvio subyrės iki Naujųjų metų“, – perspėjo treneris.

Toliau plaka legionierius

Tuo metu jo tiesioginis oponentas V. Šeškus po mačo buvo gerokai prislėgtas.

27 min. jo auklėtiniai dar buvo priekyje 53:41, bet visą savo persvarą išbarstė per kelias minutes. V. Šeškus dėl tokio įvykių posūkio dūrė pirštu į amerikietį Travisą Leslie.

Pastarasis trečio kėlinio pabaigoje puldamas piktnaudžiavo individualiais veiksmais, bet dar labiau treneriui akis badė gynėjo žaidimas ginantis. Nuo „Lietuvos ryto“ stratego kliuvo ir kitam amerikiečiui Mike'ui Moseriui.

„Labai gaila, nes tikrai galėjome laimėti. Nebuvo kai kurių žaidėjų pagalbos – atsarginių, užsieniečių. Padariau klaidą trečio ketvirčio pabaigoje, kai įleidau abu amerikiečius. Tuo metu kaip tyčia ir Adas Juškevičius paprašė keitimo. Ta atkarpa buvo labai svarbi“, – graužėsi V. Šeškus.

Tačiau Mindaugo Lukauskio, paskutiniame kėlinyje nesugaudžiusio A. Milaknio, jis nekaltino.

„Akcentavome, kad A. Milakniui negalima leisti išmesti, bet kai kurie žmonės žaidė šiek tiek per daug ir turbūt akimirkai prarado koncentraciją. Visi starto penketo žaidėjai padarė klaidų – ir nemažai. Bet negali ant jų pykti, nes jie tikrai viską darė. Kol jie rungtyniaudavo, rezultatas nuolat buvo teigiamas. Užtat užsieniečiai tokias klaidas gynyboje darė, kad nežinau... Dar gerai, kad „Žalgiris“ pirmoje mačo pusėje nepataikė tritaškių, nes tokių galimybių po užsieniečių klaidų gaudavo.

Reikės dirbti dar daugiau. Antanui Kavaliauskui net ir 28 žaidimo minutės yra per daug, todėl nuo kitos savaitės pradėsime į žaidimą įvesti Kirilą Natiažką. Dabar antro vidurio puolėjo labai trūksta. Trūksta ir įžaidėjo: toje pozicijoje žaidžia Adas Juškevičius, bet ir Martynas Gecevičius labai daug energijos išlieja atlikdamas įžaidėjo funkcijas. O Pauliui Dambrauskui neišeina komandos valdyti. Billy Baronas irgi nėra tikras įžaidėjas – L. Lekevičius ir V. Kariniauskas geriau kamuolius perduoda“, – po savo gretas žvalgėsi V. Šeškus.

Tiesa, treneris veikiausiai būtų mažiau pykęs ant auklėtinių, jei vilniečiai būtų pasinaudoję paskutinę mačo sekundę lyg iš dangaus nukritusia dovana. Darius Songaila neatsargiai grąžino kamuolį į aikštę, ir jį perėmęs G. Orelikas dvitaškiu sulig finaline sirena galėjo išlyginti rezultatą.

„Ta situacija buvo labai netikėta. Laikas jau beveik pasibaigęs, „Žalgiriui“ tereikėjo tik išmesti kamuolį į kitą aikštės pusę. Akys nušvito, bet trumpam“, – prisiminė V. Šeškus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)