Nors jau prieš sezoną pradžią „Žalgiriui“ gresia nemalonumai dėl finansinių įsiskolinimų, ekipos žaidėjai ir treneriai sprendžia savo uždavinius. O jie išlieka panašūs, kaip ir ankstesniais metais – LKL aukso žiedai ir Eurolygos TOP-16 etapas.

Komplektacija patenkintas

G. Krapikas, sugrįžęs iš pasaulio čempionato Ispanijoje, jau rado įdirbį, kurį atliko Šarūnas Jasikevičius.

„Turiu pasakyti, kad jie savo darbą atliko tikrai gerai. Komanda tame laikotarpyje, kuriame dabar yra, atrodo tikrai neblogai. Dar yra šiek tiek laiko. LKL jau prasideda, tačiau mes, kaip ir kitos komandos, dar nesame geriausios formos. Ją įgysime žaisdami oficialias rungtynes“, - teigė G. Krapikas.

Strategas teigė, kad komanda pajėgi įveikti pirmą Eurolygos etapą ir žengti į geriausiųjų šešioliktuką.

„Pastaruosius metus mums pavykdavo patekti į kitą Eurolygos etapą. Būtų puiku, jei tai pavyktų padaryti ir šį sezoną. Galvoju, kad tam galimybių pagal komandos komplektaciją turime, tad šio tikslo ir sieksime“, - teigė G. Krapikas.

„Viskas puiku. Stengiuosi pažinti miestą, savo komandos draugus. Mes esame puiki grupė vyrukų. Besiruošiant sezonui sužaidėme neblogų kontrolinių rungtynių, kuriuos leidžia dar geriau pažinti komandos draugus. Viskas puiku ir aš norių tai tęsti. Tikiuosi, artėjantis sezonas mums bus tikrai geras. Prie komandos prisijungė daug jaunų žaidėjų, tad mums reikia dar nemažai dirbti“, - kalbėjo naujasis Kauno ekipos legionierius Jamesas Andersonas.

Robertas Javtokas mano, kad prireiks poros mėnesių, kol pasimatys tikrosios „Žalgirio“ galimybės.

„Sunkiai dirbome, matome savo minusus ir dar turime daug ką taisyti. Šiaip manau, kad einame gera kryptimi. Visada tikslas – būti pirmoje vietoje (juokiasi – DELFI). Tikslų sau kol kas jokių nekeliame. Norime pradėti žaisti ir pasimatys mūsų pliusai ir minusai. Tada žinosime, ko iš savęs galime reikalauti. Per porą mėnesių pasimatys, ką mes sugebame“, - tikino jis.

Dėl legionierių – nežinomybė

Kol kas kas „Žalgiriui“ teks verstis be J. Andersono ir Maaliko Waynso – klubui vis dar galioja draudimas registruoti naujus krepšininkui.

Tačiau patys žaidėjai į susiklosčiusią situaciją žiūri profesionaliai.

„Aš čia esu tam, kad žaisčiau. Kad ir kurioje lygoje žaistume – aš noriu pasirodyti kuo geriau. Tačiau viskas yra ne mano, o komandos vadovų rankose“, - teigė J. Andersonas.

„Aš rūpinuosi tik tais dalykais, kuriuos galiu kontroliuoti – treniruočių procesas ir panašiai. Apie tuos dalykus, kurių aš negaliu lemti – stengiuosi negadinti sau nervų ir negalvoti apie tai. Yra žmonės, kurie sprendžia reikalus. Be abejo, tai nėra standartinė situacija ir pats treniruočių procesas keičiasi, makaluojasi. Yra nepatogumų – vieni žais, o treniruotis reikia visiems. Bet nesinori skųstis ir ieškoti priekabių. Dirbame, ruošiamės ir galvoju, kad viskas bus normaliai“, - sako G. Krapikas.

„Tikiuosi, kad Paulius Motiejūnas viską išspręs – jis dirba šiuo klausimu. Jie tikrai gerai dirba, daug padeda ir tikiuosi, kad prisijungs prie mūsų greitu metu“, - sakė R. Javtokas.

Pirmosios rungtynės „Žalgirio“ laukia trečiadienį išvykoje su Kėdainių „Nevėžiu“.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)