„Kalbėjausi su vadovais – jie linksta visai į kitą pusę, nei buvo parašyta spaudoje. Grįžtu į Ispaniją rugpjūčio 25-ą dieną, tada viskas ir turėtų paaiškėti“, – teigė universalusis žaidėjas, pirmadienio vakarą su draugais iš Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinės parsivežęs Europos čempionato bronzos medalį.

2013 metais į Ispaniją persikėlusiu 203 cm ūgio krepšininku iš Nidos domisi elitinės ACB lygos komandos, bet „Laboral Kutxa“ lietuviui veikiausiai ras ekipą, kurioje jis galėtų tikėtis daug žaidimo laiko.

„Yra susidomėjimo iš aukščiausiosios lygos atstovų, bet klubas nori, kad kitame sezone aš gaučiau daugiau žaidimo minučių. Manau, galiu būti paskolintas antros lygos komandai. Man pačiam irgi svarbiau minutės, o ne ekipos pavadinimas. Į pagrindinę „Laboral Kutxa“ sudėtį dar spėsiu patekti, o jei būdamas tokio amžiaus tik sėdėsiu ant suolo, gali nieko neišeiti“, – dėl baskų planų nesigraužė Tadas Sedekerskis, praėjusiame sezone epizodiškai jau pasirodęs keliose pagrindinės komandos rungtynėse.

Ilgalaikę sutartį su „Laboral Kutxa“ turintis žaidėjas teigė savo ateitį siejantis pirmiausia su Vitorijos klubu, kuriame jį tenkina viskas.

Ne vienoje pozicijoje bandytas krepšininkas taip pat atviravo save vis labiau įsivaizduojantis lengvuoju krašto puolėju, nors nesikrato ir kitų uždavinių aikštėje.

„Galiu žaisti ir lengvuoju, ir sunkiuoju krašto puolėju. Tai priklauso nuo trenerio, o šiaip linkstu į „trečią“ poziciją. Bet iš bėdos tikrai galiu ir „ketvirtu“ pabūti, ir padėti įžaidėjams išsivaryti kamuolį“, – dėstė T. Sedekerskis.

Graikijoje pasibaigusiame 18-mečių čempionate tarp Sauliaus Štombergo auklėtinių jis buvo pirmas pagal atkovotus kamuolius (vid. 7), antras pagal rezultatyvumą (12,6 tšk.) ir trečias pagal rezultatyvius perdavimus (2,3).

Komandos pasiekimu T. Sedekerskis liko nenusivylęs, nors galingai startavusiems lietuviams ir nepavyko nužygiuoti viso kelio iki finalo.

„Turėjome tikslą parvežti Lietuvai medalį ir jį įvykdėme. Todėl manau, kad čempionatas mums buvo pasisekęs. Esame labai laimingi“, – sakė puolėjas.

T. Sedekerskis taip pat patikino, kad Ispanijoje niekas jam nedaro kliūčių vasarą grįžti į tėvynę ir prisidėti prie jaunimo rinktinių.

„Man nei agentas, nei agentūra, nei klubas netrukdo važiuoti į rinktinę. Jie kaip tik būna už tai. O aš pats sezonui pasibaigus labai stipriai noriu atvažiuoti, susitikti su savo bendraamžiais, draugais ir ginti rinktinės garbę – tokia nuo mažens mano svajonė“, – kalbėjo krepšininkas, kuriam atstovauja stambi Ispanijos „You First Sports“ agentūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją