Dar prieš startą Eurolygoje „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis įvardijo tikslą – laimėti visas rungtynes namuose. Šio tikslo ir bus siekiama pirmosios varžybose, kurios vyks ketvirtadienio vakarą „Švyturio“ arenoje.

„Mums tai labai svarbios rungtynės, nes pirmą kartą Eurolygos turnyre žaisime namuose. Norime savo žiūrovams parodyti, kad esame verti žaisti Eurolygoje, kad galime grumtis su pajėgiomis komandomis. Varžovai tikrai bus labai stiprūs“, – teigė K. Maksvytis.

Neptūnas“ namuose egzaminuos „Crvena Zvezda“ komandą iš Serbijos. „Analizavome jų žaidimą. Komanda turi vieną labai įdomų žaidėją – vidurio puolėją Bobaną Marjanovičių. Jis įdomus ne tik tuo, kad yra 223 centimetrų ūgio, bet ir žaidžia labai įdomiai. Prieš jį esame parengę kelias gynybos schemas, o po varžybų matysime, ar jos pasiteisino. Be to, komandoje žaidžia pajėgių amerikiečių, Serbijos rinktinės narių, todėl tikrai nebus lengva“, – prognozavo K. Maksvytis.

„Neptūnas“ iki šiol nerado savo vidurio puolėjo. Praėjusią savaitę skelbta, jog uostamiesčio ekipos taikinyje yra du amerikiečiai ir su vienu jų netrukus turėtų būti pasirašyta sutartis. „Tačiau derybos kažkodėl įstrigo ir kol kas bandysime laimėti tomis pajėgomis, kokias turime“, - optimistiškai buvo nusiteikęs Klaipėdos komandos strategas.

„Neptūno“ įžaidėjas Mindaugas Girdžiūnas pabrėžė, jog komandai svarbiausia susitvarkyti su jauduliu, nes būtent jis pakišo koją pirmosiose Eurolygos varžybose Ispanijoje su Vitorijos „Laboral Kutxa“ ekipa. „Neptūnas“ jas pralaimėjo rezultatu 69:88.

„Tada nepataikėme lengvų metimų, klydome, nes labai jaudinomės. Jei dabar tai pavyks įveikti, tada taikliai atakuosime nuo tritaškio linijos ir galime tikėtis pergalės“, – samprotavo M.Girdžiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)