„Likau viena iš pačios pirmos kariaunos, tai kaip ir esu ta senbuvė, bet, kai komanda keičiasi kiekvieną sezoną, tai mane tik salės sienos pažįsta“, - šypsosi humoro jausmo nestokojanti E. Šniokaitė. - Buvau užsienio komandų peržiūrose, bet nusprendžiau likti Vilniuje, nes pagalvojau, jog man išvykus, Greta (G. Šniokaitė, Eglės sesuo, - red. past.) tikrai pavogs mano automobilį, todėl negalėjau to leisti.“

E. Šniokaitei praėjęs sezonas buvo sėkmingiausias „Kibirkšties“ komandoje. Krepšininkė Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) sužaidė 29 rungtynes, vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 30 minučių, pelnydavo po 13 taškų, atkovodavo po 3 kamuolius ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus. Europos taurėje (EuroCup Women) gynėja rinko po 7 taškus ir atkovodavo po 1 kamuolį.

„Visada reikia galvoti apie aukščiausius pasiekimus, kitaip neverta net eiti į aikštelę“, - apie sezono tikslus sakė gynėja. - Be to, dauguma gerų žaidėjų išvyko į užsienį ir visos komandos atjaunėjo ir šiek tiek susilpnėjo, todėl prizinės vietos mums yra labai realios.“

E. Šniokaitė per savo karjerą iškovojo du LMKL aukso medalius, Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) aukso medalį, du sykius triumfavo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės varžybose ir pasipuošė Europos jaunučių (U16) čempionato B diviziono aukso medaliu.

„Mano sportinė forma šiuo metu tikrai gera, nes vasarą ne vien tik smėlio pilis atostogaudama stačiau, bet ir ruošiausi sezonui. Tikiuosi taip jaustis visą sezoną“, - kalbėjo E. Šniokaitė.

Šiuo metu Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės ir Valdo Gecevičiaus vadovaujamose pratybose, be E. Šniokaitės, pluša Vitalija Kaminskytė, Daugilė Šarauskaitė, Laura Juškaitė, Austėja Širšinaitytė, ukrainietė Vita Gorobec, amerikietė Shenita Landry, Justina Kraujūnaitė, Gabija Meškonytė, Laurita Jurčiūtė, Agnė Bobinaitė ir Ieva Savickaitė.

„Kibirkšties“ komanda šiuo metu pasiruošimą sezonui tęsia Vilniuje, o jau netrukus pradės draugiškų rungtynių ciklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją