38-erių metų 197 cm ūgio krepšininkas savo sąskaitoje turi 4481 tašką ir į šeštąją poziciją nustūmė Andrių Šležą, kuris per savo karjerą yra įmetęs 4473 tšk.

Po 11 taškų per mačą šį sezoną vidutiniškai įmetantis D. Šalenga per savo karjerą LKL yra sužaidęs 380 susitikimų.

Ketvirtoje vietoje esantis Andrius Giedraitis per karjerą yra surinkęs 4829 tšk., tad D. Šalengai šį sezoną ilgamečio Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjo pavyti nepavyks.

Absoliučiu LKL lyderiu išlieka Rolandas Matulis – 5645 taškai per 554 mačus.

D. Šalenga šiuo metu yra 13 vietoje pagal atliktus rezultatyvius perdavimus, kurių varėniškis iš viso yra atlikęs 718. Šioje kategorijoje „Lietkabelio“ atstovas gali palypėti dar aukščiau, kadangi iki A. Giedraičio jam trūksta vos 2 tikslių perdavimų.

Įdomu tai, kad 11-as rikiuojasi dabartinis „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Gintaras Kadžiulis, kuris per karjerą atliko 734 rezultatyvius perdavimus.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją