Lietuvos rinktinės ir „Rockets“ ekipos puolėjas Donatas Motiejūnas, kurio sutartis su komanda galios dar ir 2016 metais, buvo įvertintas aukščiausiu - A balu.

„D. Motiejūno indėlis į „Rockets“ sėkmę buvo svarbus, kai žaisti negalėjo (traumuotas) Dwightas Howardas. Universalusis D. Motiejūnas gerai žaidė „ant ūselio“ (low-post) ir šią taktiką „Rockets“ dažnai taikė. Jo pagerėjęs tritaškių taiklumas galėjo suteikti erdvės po krepšiu į aikštę sugrįžusiam D. Howardui. Tačiau tuo metu D. Howardui buvo skirtas tik ribotas minučių aikštėje skaičius. Netrukus D. Motiejūnas buvo prarastas visam likusiam sezonui dėl nugaros traumos. D. Motiejūnas itin subtiliai padėjo („Rockets“), negailėdamas perdavimų (komandos draugams) ir kovoje po krepšiais. Šių savybių („Rockets“) ypač trūko, kai jis iškrito iš sudėties“, - apie lietuvio naudingumą rašo žurnalistas Jonathanas Feigenas.

A balai taip pat buvo skirti Jamesui Hardenui (kontraktas galioja iki 2018 metų sezono pabaigos), D. Howardui (2017), Trevorui Arizai (2018), Jasonui Terry (laisvas agentas) ir Corey Breweriui (laisvas agentas).

B balas skirtas Terrence'ui Jonesui (2016), Joshui Smithui (laisvas agentas), Patrickui Beverley (apribotas laisvas agentas), Clintui Capelai (2016) ir argentiniečiui Pablo Prigioniui (2016, dalinai garantuotas).

C balu įvertinas Joey Dorsey (2016), o Nickas Johnsonas (2017), KJ McDanielsas (apribotas laisvas agentas) ir graikas Kostas Papanikolau (2016) nesulaukė jokio įvertinimo.

24-erių metų 213 cm ūgio kaunietis D. Motiejūnas šį NBA sezoną sužaidė 71 rungtynes (62 jų - pradėjo starto penkete), rungtyniavo vidutiniškai po 28,7 minutės, vidutiniškai pelnė po 12 taškų, atkovojo po 5,9 kamuolio ir atliko po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)