Savo gimtojo Kijevo komandai Lietuvos ir Ukrainos pilietybes turintis aukštaūgis atstovavo nuo 2009 metų iki praėjusio sezono pabaigos.

Nors pernai „Budivelnik“ debiutavo Eurolygoje, dėl politinių neramumų Ukrainoje klubas patyrė finansinių sunkumų ir neišgalėjo atsiskaityti su žaidėjais. M. Anisimovas kreipėsi į BAT, kuris lapkričio pabaigoje priteisė 30-mečiui krepšininkui 146 tūkst. JAV dolerių (130 tūkst. eurų) kompensaciją už negautą atlyginimą ir premijas. Dar 19 tūkst. dolerių (17 tūkst. eurų) „Budivelnik“ buvo įpareigotas sumokėti M. Anisimovui atstovaujančiai agentūrai SDG.

Bet nė nesulaukęs teismo sprendimo, spalį 215 cm ūgio vidurio puolėjas vėl sukirto rankomis su klubu, kurio generalinio direktoriaus postą užima lietuvis Gediminas Navikauskas.

Vasarą M. Anisimovas buvo pasirašęs sutartį su Klaipėdos „Neptūno“ komanda, tačiau jos treniruotėse nepasirodė ir išvyko į Kijevą motyvuodamas sunkia Ukrainoje gyvenančios motinos sveikatos būkle.

„Tai – sena istorija“, – apie bylos atomazgą DELFI teigė agentūros SDG vadovas Linas Kvedaravičius. – Su klubu buvo pasiektas taikos susitarimas, pagal kurį mokamos skolos. Jeigu „Budivelnik“ vykdys įsipareigojimus, jokių sankcijų jie nepatirs. Michailui klubas dėl tos bylos nepriekaištauja, svarbiausia, kad jis gerai žaidžia“.

Anot M. Anisimovo agento, šiame sezone Ukrainos čempionai su žaidėjais atsiskaito išvengdami didesnių vėlavimų.

„Pasitaiko, kad algos pavėluoja mėnesį, bet klubas tuos klausimus sprendžia. O kaip ten toliau bus – neaišku. Patys žinote, kokia situacija Ukrainoje“, – svarstė L. Kvedaravičius.

Po sukrėtimų kupino praėjusio sezono „Budivelnik“ gerokai susiveržė diržą: klubą paliko tokie krepšininkai iš Lietuvos Darjušas Lavrinovičius ir Dainius Šalenga, ukrainietis Arturas Drozdovas, latvis Janis Strelniekas, amerikiečiai Ricky Minardas ir Dajuanas Summersas.

Vietoje specialisto iš Latvijos Ainaro Bagatskio treniruoti komandą ėmėsi ukrainietis Vitalijus Čiornas, kurio žinioje dabar – vien vietos krepšininkai. Tiesa, tarp jų yra ir 2014 metų pasaulio čempionate Ukrainos rinktinės garbę gynę Maksimas Pustozvonovas, Aleksandras Lypovyj ir Dmitrijus Zabirčenka.

„Dabar niekas nenori važiuoti žaisti į Ukrainą, bet jei tik situacija normalizuosis, šalis išeis iš karo būvio, klubas sieks grįžti į Europos taurės varžybas ar net Eurolygą“, – neabejojo L. Kvedaravičius.

Ukrainos pirmenybėse „Budivelnik“ krepšininkai šiuo metu žengia antroje vietoje (18 pergalių ir 3 pralaimėjimai), nusileisdami tik Južno „Chimik“ (20/0) klubui.

M. Anisimovas per rungtynes vidutiniškai renka po 11,8 taško ir 6 atkovotus kamuolius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)