Rusijos klubui atstovauja ir Lietuvos rinktinės gynėjas Mantas Kalnietis. Tačiau jis dėl raktikaulio traumos susitikimą stebėjo iš tribūnų. Tuo tarpu kauniečiai vertėsi be Maliko Waynso ir Kasparo Vecvagaro.

Prastai rungtynes pradėję šeimininkai jau antrame kėlinyje atsiliko dviženkle persvara (10:25). Vis tik sėkmingas žaidimas gynyboje leido žalgiriečiams spurtuoti 16:0 ir persverti rezultatą (26:25 – 15-ą min.).

Per kitas 15 minučių rusai įmetė tik 14 taškų (39:44 – 30-ą min.). Tuo metu „Žalgiris“ ir toliau demonstravo drausmingą bei patikimą gynybą ir ne tik neleido varžovams priartėti, bet ir susikrovė triuškinantį pranašumą.

„Smagu, kad pavyko laimėti turnyrą 70-mečio proga ir įveikti tikrai stiprias komandas. Todėl visiems „Žalgirio“ sirgaliams noriu padovanoti taurę“, – po triumfo kalbėjo vyriausias treneris Gintaras Krapikas.

Rungtynių eiga:

Pirmųjų finalo taškų žiūrovams teko laukti beveik dvi minutes, kol galiausiai sėkmingą reidą link krepšio atliko Vaidas Kariniauskas – 2:0. Po rezultatyvaus V. Kariniausko perdavimo pasižymėjo Robertas Javtokas, o Tomas Dimša greičiu pranokęs savo varžovus pridėjo rezultatyvų prasiveržimą. Tiesa, svečiai iš Rusijos nesnaudė bei įpusėjus ketvirčiui buvo priekyje (11:6). Po Gintaro Krapiko paprašytos minutės pertraukėlės dukart agresyviai sužaidė Paulius Jankūnas. Aukštaūgis realizavo keturis baudos metimus iš eilės, tačiau efektingai žaidę Krasnodaro krepšininkai išlaikė susikrautą pranašumą – 13:10. Neapdairiai žaidę kauniečiai pirmajame kėlinyje suklydo net 9 kartus, per paskutines 4 minutes nepelnė taškų ir atsiliko 10:23.

Kauno komandos nesėkmių virtinę nutraukė puikiai po krepšiu rungtyniavę jaunieji žalgiriečiai. Artūras Gudaitis dvitaškiu pelnė pirmuosius savo taškus, kiek vėliau pridėjo ir taiklų baudos metimą, o Edgaras Ulanovas surinko tris taškus po taiklaus metimo su pražanga – 16:25. Sunerimti varžovų trenerių štabą privertė du taiklūs „Žalgirio“ metimai iš vidutinio nuotolio. Vieną realizavo Jamesas Andersonas, o A.Gudaitis apdovanojęs varžovą įspūdingu bloku, kitoje atakoje atliko tą patį – 20:25. Gynyboje nepasikuklino ir J. Andersonas, po kurio bloko kamuolys nuskriejo į trečią tribūnų eilę. Sėkmingą atkarpą pratęsė po du baudų metimus pataikę E. Ulanovas bei Artūras Milaknis, o į priekį Lietuvos čempionus išvedė ir po krepšio įmetęs R. Javtokas – 26:25. Nuo suolo pakilęs Siimas-Sanderis Vene taisė komandos draugo metimą, A.Gudaitį svečiai pajėgė stabdyti tik pražangomis, tad po pirmosios rungtynių pusės vieno taško skirtumu priekyje buvo žalgiriečiai – 33:32.

Trečiasis kėlinys sėkmingiau prasidėjo „Lokomotiv-Kuban“ krepšininkams, be atsako surinkusiems septynis taškus (33:39), o žalgiriečiai keturis kartus apmaudžiai prametė iš dėkingų situacijų. Tris minutes užsitęsusią tylą nutraukė R. Javtoko dvitaškis, greitoje atakoje Vytenis Lipkevičius pridėjo du taškus su pražanga ir atsilikimas ištirpo iki minimumo – 38:39. J. Andersonas dviejų taškų vertės metimu vėl išvedė „Žalgirį“ į priekį, o A. Gudaitis žibėjo abejose aikštės pusėse. Jis įmetė vieną baudą, o gynyboje blokavęs oponento metimą pratęsė svečių taškų badą (41:39). Darius Songaila ketvirčio pabaigoje atidarė savo taškų kraitį, taiklų baudos metimą pridėjo A. Milaknis ir septynias minutes varžovams taškų pelnyti neleidę žalgiriečiai turėjo 5 taškų persvarą – 44:39.

Lemiamą ketvirtį tritaškiu pradėjo J. Andersonas. Gražų slalomą pademonstravęs Lukas Lekavičius tapo dvyliktuoju žaidėju, pelniusiu bent du taškus – 49:41. J. Andersonas įskraidino dar vieną tolimą metimą, D. Songaila realizavo baudas ir „Žalgiris“ įgijo dviženklį pranašumą – 54:43. Po puikaus P. Jankūno perdavimo ataką užbaigė R. Javtokas, A. Milaknis pridėjo tritaškį ir Lietuvos čempionai susikrovė 16 taškų persvarą (60:44). Pralaimėjimo nenorėję pripažinti svečiai dar užsidirbo techninę pražangą, o laisvas paliktas L. Lekavičius įsmeigė tritaškį – 65:45. Per likusį laiką Krasnodaro krepšininkai kiek sumažino atsilikimą, tačiau tai nieko nekeitė ir finalinėse rungtynėse buvo užfiksuota įtikinama „Žalgirio“ pergalė – 65:49.

„Žalgiris“: Artūras Gudaitis (3 blk.) ir Jamesas Andersonas (2 blk.) po 10, Robertas Javtokas 9 (4/6 dvit., 7 atk. kam.), Artūras Milaknis 6, Edgaras Ulanovas 6 , Lukas Lekavičius (5 atk. kam.) ir Vytenis Lipkevičius po 5, Darius Songaila 4 ir Paulius Jankūnas (8 atk. kam.) po 4, Siimas-Sanderis Vene, Vaidas Kariniauskas ir Tomas Dimša po 2 taškus.

„Lokomotiv-Kuban“: Derrickas Brownas 11, Richardas Hendrixas 8 (13 atk. kam.).

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)