Jame į kovą stos po vieną krepšininkę iš visų LMKL ekipų bei lygos deleguota, tituluočiausia lygos snaiperė, Marijampolės „Sūduvos“ žaidėja Ela Briedytė.

„Šį kartą dalyvavimas tritaškių konkurse man buvo netikėtas. Azartas visada yra. Jeigu dalyvauji tokiame konkurse, tai tikslas yra tik vienas – iškovoti titulą. Toks jau tas sportinis charakteris“, – teigė tituluota krepšininkė.

E. Briedytė LMKL tritaškių konkursą jau yra laimėjusi net penkis kartus ir yra nepralenkiama šioje pozicijoje ne tik Lietuvos, bet ir Europos krepšinyje.

Kaip teigė pati snaiperė, tokiam konkursui niekada specialiai nesiruošianti, tačiau galima teigti, kad daug lemia ir sukaupta patirtis. Dėl įtempto rungtynių grafiko ne tik LMKL, bet ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurėje, snaiperė pasiruošimui konkursui laiko skirti negali, nes jo tiesiog nelieka.

Taikliausios tritaškių metikės titulu E. Briedytė džiaugėsi jau penkis kartus. Galbūt krepšininkė turi ir sėkmės receptą?

„Sėkmės recepto net negalėčiau įvardinti – tiesiog darbas. Tokiame konkurse laimėtoją lemia sėkmė. Per vienas rungtynes iš devynių tritaškių gali pataikyti devynis, o kitą kartą – iš penkių vos vieną, todėl ir šiame konkurse daug kas priklauso nuo sėkmės“, – tikino 176 cm puolėja.

E. Briedytei taip pat priklauso ir LMKL snaiperės rekordas. 2005 metais vykusiame „Visų žvaigždžių“ dienos tritaškių konkurse krepšininkė surinko net 24 taškus ir iki šiol šio rekordo pagerinti niekam nepavyko.

„Labai norėčiau pagerinti rekordą. Žiūrėsime, kaip seksis, bet jei pavyktų pagerinti, būtų tikrai smagu“, – kalbėjo penkis kartus taikliausia snaipere tapusi E. Briedytė.

Be E. Briedytės tritaškių konkurse taip pat varžysis: Vita Horobets („Kibirkštis-VIČI“), Gintarė Jasiunskaitė („Hoptrans-Sirenos“), Evelina Mauraitė („Jaunieji talentai“), Rita Milieškienė („Sūduva“), Indrė Mikelėnaitė („Šiauliai-Universitetas“), Marina Solopova („Fortūna“), Greta Tamašauskaitė („Aistės-LSU-Paradis“) ir Rita Žilinskaitė („Utena“).

„Visų žvaigždžių“ dienoje sirgaliai taip pat išvys visiškai naują įgūdžių konkursą bei pagrindinį renginio akcentą – LMKL geriausių krepšininkių kovą su garsiausiais šalies vyrais, kurių gretose bus Virgilijus Alekna, Saulius Štombergas, Alvydas Duonėla, Vaidas Baumila ir kiti.

LMKL „Visų žvaigždžių“ diena vyks vasario 7 dieną 17 valandą Alytuje. Bilietus platina bendrovė „Bilietų pasaulis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją