Vilniui atstovavo Sostinės krepšinio mokyklos, Kaunui ir Klaipėdai – Nacionalinės krepšinio akademijos, o Panevėžiui – Aukštaitijos krepšinio mokyklos žaidėjai. Pastarieji buvo viso nacionalinio turo organizatoriai.

Mažieji oranžinio kamuolio mylėtojai buvo palaikomi garbingų Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) narių, tarp kurių buvo pats Arvydas Sabonis. LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, Panevėžio vicemeras Aleksas Varnas, krepšininkas Denisas Krestininas ir kiti.

Atkrintamųjų varžybų etape pirmi pečius surėmė sostinės darželinukai. Vilniaus derbyje užvirė principinė kova tarp praėjusių metų čempionų „Strazdelio‟ krepšininkų, vadovaujamų Gedimino Bražionio, ir šiemet sostinėje sau lygių neradusių „Purienos‟ auklėtinių, treniruojamų Karolio Griškaus. Vis tik puikią techniką pademonstravę K. Griškaus jaunieji krepšininkai rezultatu 10:6 išsikovojo kelialapį į didįjį čempionato finalą.

Antrame pusfinalyje stipresni buvo Panevėžio darželio „Žvaigždutė‟ sportininkai, kurie 6:4 įveikė Kauno „Aušrinės‟ darželinukus ir pakartojo pernai metų scenarijų, kuomet finale dėl čempionų titulo susitiko Vilniaus ir Panevėžio atstovai.

Kova dėl aukso buvo itin atkakli ir čia netrūko aistrų. Panevėžio ekipos lyderis pademonstravo nuožmų charakterį ir netgi vos nekibo į atlapus sostinės krepšininkui. Paklausus A. Sabonio, ar tai jam nepriminė jo paties jaunystėje, šis juokavo.

„Lankyti darželio neteko, o ir tokių dalykų tikrai nebuvo. Pradžioje ant tiek karštas nebuvau.‟

Galiausiai po atkaklios kovos sostinės krepšininkai įrodė, kad jie yra verti vadintis Lietuvos darželinukų čempionato nugalėtojais. „Purienos‟ krepšininkams ir jų treneriui tai reikšmingiausias laimėjimas, kokį jiems yra tekę laimėti. Negana to, taurę ir čempionų medalius SKM žvaigždutėms įteikė Lietuvos krepšinio legenda A. Sabonis.

Kaip teigė buvęs krepšininkas, apie darželinukų krepšinį jis nebuvo girdėjęs ir juo labiau viso to matęs.

„Renginys paliko gerą įspūdį, gražu pažiūrėti ir malonu, kai vaikai patenkinti. Taip pat labai įdomu buvo stebėti tėvelius, ypač mamas, kurios stengėsi. Šis projektas tikrai gražus‟, - sakė žymus krepšinio veikėjas. Buvęs krepšininkas tikisi, kad ateityje kažkas iš šių vaikų papildys Lietuvos krepšinio rinktinės gretas.

Mažasis čempionato finalas tarp Vilniaus „Strazdelio‟ ir Kauno „Aušrinės‟ buvo ne ką prastesnis. Keturių kėlinių nepakako, norint sužinoti, kas taps bronzos laimėtojais, todėl prireikė baudos metimų serijos. Taiklesni šįkart buvo kauniečiai, kurie ir užėmė garbingą trečią vietą čempionate.

Dvikovas taip pat stebėjęs LKF generalinis sekretorius M. Špokas sakė, kad jam įsiminė tėvų emocijos.

„Labiausiai galvoje įstrigo tėvelių emocijos. Jie labai jaudinosi dėl savo vaikų ir ypatingai juos palaikė. Čempionato metu buvo galima pamatyti, kurie vaikai yra labiau linkę į individualų, o kurie į komandinį žaidimą. Tokio amžiaus vaikai jau yra prisižiūrėję suaugusiųjų žaidimo elementų ir bando juos atkartoti, tas tikrai džiugina.‟

LKF generalinio sekretoriaus nuomone, mažiems vaikams svarbiausia yra susipažinti su krepšiniu.

„Kuo didesnė imtis vaikų pačiupinės tai, tuo greičiau jie save atras šiame kelyje‟.

M. Špokas taip pat neabejojo, kad toks renginys artimiausioje ateityje gali peraugti ir aprėpti jau ne tik Lietuvos, bet ir Baltijos valstybių, o gal ir kitus Europos miestus.

„Aš galvoju, kad ta epidemija turėtų sklisti ir būti didesnė. Krepšinis yra novatoriškas ir tai gali įtraukti dar daugiau vaikų.‟

Šiai minčiai pritarė ir darželinukų krepšinio sumanytojas Alfredas Lukaševičius.

„Niekas negalėjo pagalvoti, kad darželių krepšinis bus įtvirtintas penkiuose Lietuvos miestuose, bet aš tuo tikėjau. Tikiu ir tuo, kad ši iniciatyva gali išsiplėsti. Kuo skiriasi vaikas Vokietijoje, Minske ar Rygoje? Visi jie vienodi, todėl tikiu, kad galėtų žaisti ir varžytis tarpusavyje.‟

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)