Lietuvos sporto žurnalistai „Lietuvos ryto“ aukštaūgį išrinko naudingiausiu vasario mėnesio BEKO-LKL krepšininku ir prieš rungtynes su „Žalgirio“ ekipa LKL prezidentas Remigijus Milašius įteikė jam „Turkish Airlines MVP“ prizą.

„Tikrai nesitikėjau šio prizo, esu dėkingas tiems kas balsavo. Šioks toks pripažinimas sakykim, bet asmeniniai nuopelnai man labai daug nereiškia. Man žymiai svarbesni komandiniai pasiekimai“, – po prizo įteikimo LKL.lt teigė A.Kavaliauskas.

A. Kavaliauskas vasario mėnesį BEKO-LKL čempionate sužaidė trejas rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 17 taškų, atkovodavo po 5,6 atšokusio kamuolio ir rinkdavo po +23 naudingumo balus.

Puolėjas geriausias rungtynes sužaidė prieš „Mažeikių“ ekipą, kai per susitikimą pelnė 17 taškų (6/7 dvitaškiai, 12 at. kam., 2 rez. perdav.). A.Kavaliauskas tose rungtynėse surinko +30 naudingumo balų.

Kaip krepšininkas, „Lietuvos ryto“ aukštaūgis subrendo Jungtinėse Amerikos Valstijose. Čia jis tapo savarankiškesnis, priaugo svorio ir pradėjo rungtyniauti vidurio puolėjo pozicijoje.

„Tai nutiko viešbutyje, kai mane anksti rytą pamatė treneriai. Jie man pasakė, kad esu per kūdas, turiu daugiau valgyti. Buvo sudarytos puikios sąlygos, mitybos planas. Mane labai prižiūrėjo puikus žmogus, Joao Paulo „J.P.“ Batista, kuris yra rungtyniavęs ir „Lietuvos ryto“ komandoje. Koledže mes buvome kambariokai ir kiekvieną rytą jis mane pakeldavo apie 6 valandą ir kartu eidavome kilnoti svarmenis, papusryčiaudavome, nueidavome į mokyklą ir tada vėl į treniruočių salę“, – prisiminimais dalinosi naudingiausias vasario mėnesio žaidėjas.

Karjeros pradžia JAV lengva nebuvo. Jaunam lietuviui trūko ir artimųjų ir lietuviško maisto, o mintyse vis pagalvodavo apie grįžimą į gimtinę.

„Buvo labai sunku, pasiilgau mamos cepelinų, rūkytos dešros ir buvo toks momentas kai norėjosi grįžti. Bet prisitaikiau gana lengvai, anglų kalbos nemokėjau, bet išmokau per tris mėnesius ir visas dėmesys buvo mokslams ir krepšiniui. Buvimas Amerikoje suteikė pasitikėjimo savimi, daug žinių kaip reikia dirbti, lieti prakaitą ir iš to skinti vaisius.“

Vasario mėnesio geriausias BEKO-LKL žaidėjas mūsų šalyje išsiskiria išvaizda. Nėra jokių abejonių, visų pirma į akis krenta ilga jo barzda. Kaip jis pats sako – augina ją dėl savęs, o ne dėl kitų.

„Aš visą laiką kažkokią barzdelę turėjau, tačiau tokio stiliaus barzdą pradėjau auginti pernai atvykęs į Vilnių. Darius Songaila pasakė, kad sostinėje yra gera barzdų kirpykla, ten kirpėjas pasiūlė vieną modelį ir taip viskas prasidėjo“, – teigė „Lietuvos ryto“ krepšininkas.

Išsamus pokalbis apie barzdą, gyvenimą JAV ir įsimintiniausias pergales – LKL TV parengtame reportaže.