Iš karto po rungtynių „Žalgirio radijas“ pakalbino vieną naudingiausių šių rungtynių žaidėją.

- Artūrai, kada sužinojai, jog rungtynes pradėsi starto penkete? – A. Gudaičio paklausė „Žalgirio radijas“.

- Kai apšilinėjome su komanda prieš rungtynes. Viduryje apšilimo priėjo treneris ir tuomet sužinojau, jog rungtyniausiu nuo pirmų minučių. Tuo momentu galvoje atsirado visokių minčių, bet stengiausi daug apie tai negalvoti. Žinojau, kad mano pagrindinė užduotis yra gynyba, apie taškus net negalvojau, tiesiog, kai turėjau galimybes juos pelnyti, tą ir dariau.

- Rungtynių pradžia buvo gera, bet po penkių minučių paprašei keitimo. Kas atsitiko?

- Daugybė emocijų nuo pat rungtynių pradžios buvo manyje. Dėl to, šiek tiek susikausčiau ir iškart pajutau, jog reikia šiek tiek atsikvėpti, pailsėti, atgauti jėgas.

- Kaip tavo vaidmuo keitėsi komandoje nuo sezono pradžios iki šios dienos?

- Kai prisijungiau prie „Žalgirio“ komandos, buvau traumuotas. Dėl to nerungtyniavau apie dešimt mėnesių, o tai yra labai daug. Šiuo metu jaučiuosi tikrai ne taip gerai kaip norėčiau, yra kur tobulėti norint pasiekti optimalią sportinę formą. Prieš tai rungtyniavau Nacionalinėje krepšinio lygoje, žinojau, jog vyrų krepšinis skiriasi nuo jaunimo ir, jog čia bus nelengva. Mano uždavinys – darbas gynyboje. Aš neturiu galvoti apie taškus, bet jei yra proga, žinoma, ją išnaudosiu. Sunku kalbėti apie kažkokią rolę komandoje, tiesiog reikia daug dirbti ir stengtis kuo labiau tobulėti.

- Ką tau reiškia, jog rungtyniauji vienoje komandoje su tokiais krepšininkais kaip Šarūnas Jasikevičius, Robertas Javtokas, Paulius Jankūnas?

- Visi čia rungtyniaujantys, vyresni krepšininkai yra mano autoritetas, iš jų visų galima ir reikia pasimokyti. Anksčiau Šarą, Robertą stebėdavau televizoriaus ekrane. Jie atvykdavo rungtyniauti į mano gimtinę, Klaipėdą, į rungtynes aš eidavau su džiaugsmu, nes žinodavau, jog pamatysiu, kaip rungtyniauja šie krepšininkai. Dabar turiu galimybę kartu su jais žaisti vienoje komandoje, žinoma, jausmas neapsakomai geras.

- Gal ir nuotrauką su Š. Jasikevičiumi ar kitu žalgiriečiu turi?

- Neturiu. Niekada nepavykdavo to padaryti. Būdavo labai daug žmonių kurie norėdavo nusifotografuoti su jais ar gauti autografą. Buvo daug naglesnių už mane.