Tarp rezultatyviausių buvo 12 taškų Lietuvos komandai pridėjęs Erikas Kubilius, 9 taškus įmetė Regimantas Miniotas, 7 – Lukas Grabauskas.

Pirmajame kėlinyje tarp ekipų vyko atkakli kova, o jam įpusėjus minimalią persvarą turėjo lietuviai (10:9). Likus žaisti 2 minutes rezultatas buvo lygus (14:14), o per likusį laiką tiksliau puolime žaidę turkai išsiveržė į priekį (20:16).

Komandos sėkmingomis atakomis keitėsi antrajame ketvirtyje, tačiau atkarpą geriau sužaidę turkai sukaupė 8 taškų persvarą (28:20, 5min.) Iki dididžiosios pertraukos Lietuvos komanda suaktyvino puolimą ir neleido varžovams diktuoti savo sąlygų. Paskutinę sekundę tolimą metimą pataikęs P. Valinskas šeimininkų pranašumą sumažino iki minimumo (34:33).

Trečiajame ketvirtyje visą laiką pirmavo Turkijos krepšininkai, tačiau lietuviai neleido jiems atitrūkti ir nuolat kvėpavo į nugarą. Ekipas skyrė 1-5 taškai, o prieš lemiamą mačo dalį Lietuvos rinktinės deficitas buvo minimalus – 46:47.

Dvitaškį su bauda pataikęs E. Kubilius jau pirmoje ketvirtojo kėlinio atakoje išvedė lietuvius į priekį (49:47), vėliau du tolimus metimus pataikė P. Valinskas ir Lietuvos komanda kiek atitrūko (55:49). Likus žaisti 5 minutes lietuvių persvara jau buvo dviženklė (59:49). Nors turkai dar priartėjo iki 6 taškų (61:55, 3 min.), tačiau tai buvo viskas, ką jiems pavyko padaryti. Lietuvos rinktinė rungtynių pabaigą sužaidė užtikrintai ir šventė pergalę.

18-mečiai sutriuškino baltarusius

Europos čempionatui, kuris liepos 23- rugpjūčio 2 dienomis vyks Graikijoje, besirengianti Lietuvos aštuoniolikmečių (U18) vaikinų rinktinė Druskininkuose sužaidė kontrolines rungtynes su Baltarusijos bendraamžiais. Sauliaus Štombergo auklėtiniai sutriuškino varžovus rezultatu 81:50 (15:9, 22:13, 22:15, 22:13).

Lietuvos komandoje išsiskyrė Martynas Varnas (9 atk.kam.) ir Tadas Sedekerskis (12 atk.kam.), pelnę po 16 taškų. 10 pridėjo Arnas Beručka, 8 įmetė Laurynas Beliauskas, Arnoldas Kulboka ir Gvidas Galinauskas. Lietuviai geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių (54-32), atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (19-10) bei taikliau atakavo krepšį, tačiau dažniau klydo (26-22).

Lietuviai sėkmingai pradėjo rungtynes ir vis didino savo persvarą. Po dešimties minučių šeimininkai pirmavo 15:9, o prasidėjus didžiajai pertraukai jau turėjo dviženklį pranašumą – 37:22. Antroje mačo dalyje Lietuvos komanda nemažino apsukų ir kontroliavo žaidimą. Pasibaigus trečiajam ketvirčiui lietuviai buvo priekyje 22 taškais (59:37) ir dominavo iki pat finalinės sirenos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją