Mokyklą prieš dvejus metus įkūrė Lietuvos kalnų slidinėjimo federacija ir Nacionalinė slidinėjimo asociacija, bendradarbiaudamos su Vilniaus savivaldybės viešąja įstaiga „Sveikas miestas“.

Praėjusiais metais nemokamos kalnų slidinėjimo pamokos vyko Liepkalnyje. Šiemet jos persikėlė į visiems vilniečiams lengviau pasiekiamą Žvėryną.

„Kalniukas čia nestatus, bet jo visai pakanka mokyti vaikus. Jau po pirmų užsiėmimų vaikai išmoksta ne tik leistis nuo kalniuko, bet ir stabdyti, o gabesni – ir daryti posūkius. Vaikams tai, tarsi, žaidimas. Bet po pirmo savaitgalio jau gavome laiškų, kad vaikai euforijoje ir nori tęsti treniruotes“, - paaiškino V. Sakalis, treniruojantis vaikus kartu su kitais patyrusiais kalnų slidinėjimo specialistais.

Žvėryne įrengta ir Lietuvoje dar nematyta naujovė – mobilus keltuvas, nuo kalniuko apačios saugiai užkeliantis slidininkus į viršų.

„Labiausiai esame dėkingi Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondui – iš jo gavome lėšų įsigyti keltuvą, labai palengvinantį trenerių ir vaikų darbą.

Keltuvo įsigijimas ir įrengimas Žvėryne – bendras Kūno kultūros ir sporto departamento, „Sveiko miesto“ ir Slidinėjimo ir snieglenčių sporto mokyklos projektas. KKSD padėjo gauti lėšų, Lietuvos kalnų slidinėjimo federacijos atstovai išrinko puikią vietą treniruotėms, o

„Sveikas miestas“ pasirūpino visais reikiamais leidimais. Labai gerai, kad pirmos pamokos vyksta Žvėryne, kur nėra daugybės suaugusių slidininkų, vaikams niekas netrukdo“, - kalbėjo viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas.

Mokykla tęs darbą ir artimiausią savaitgalį. Šeštadienį ir sekmadienį Žvėryne vyks po du užsiėmimus – nuo 11 iki 12 val. ir nuo 12 iki 13 val.

„Gali tekti padirbėti ir ilgiau, jei bus didelis žmonių antplūdis. Vieną vaiką į nemokamas treniruotes registruosime daugiausia du kartus. Jei patiks, pasiūlysime vidury savaitės atvykti į Liepkalnį, kur vyks individualios arba grupinės pamokos“, - sakė V.Sakalis.

Mokyklos treniruotėse laukiami vaikai nuo 5-erių metų amžiaus. Juos būtinai reikia užregistruoti elektroniniu paštu slidinejimomokykla@yahoo.com. Parašyti amžių, vardą ir pavardę.

„Jei neturite slidinėjimo inventoriaus, parašykite ir batų dydį. Viso įrangos komplekto – slidžių, batų ir šalmo – nuoma kainuoja 20 litų. Taip pat imamas simbolinis 10 litų mokestis už keltuvą“, - dėstė V. Sakalis.

Pasak Slidinėjimo ir snieglenčių sporto mokyklos direktoriaus Simono Masalsko, svarbiausi šio projekto tikslai – populiarinti kalnų slidinėjimą ir atrasti talentus, kurie vėliau taptų rimtais sportininkais.

Pas mus įprasta, kad dažniausiai vaikai renkasi tą sporto šaką, kurią nurodo tėvai. O mes norime, kad vaikai, išbandę kalnų slidinėjimą, pasakytų tėvams – „mes norime slidinėti“, - teigė S. Masalskas.

Mokyklos vadovui pritarė ir „Sveiko miesto“ direktorius M. Paulauskas.

„Gali būti, kad iš šio spontaniškai į mokyklėlę atėjusių vaikų būrelio išaugs geri slidininkai ar snieglentininkai, būsimieji čempionai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)