Atsakomybė padidėjo, bet patyręs penkiakovininkas nusiteikęs optimistiškai.

„Su Laura jau daug metų esame šiuolaikinėje penkiakovėje, atsakomybė buvo anksčiau, ji bus ir dabar. Gal tik šiemet bus kiek sunkiau, bet, manau, viskas bus gerai“, – sako A. Zadneprovskis.

– Ar dirbate visu pajėgumu?

– Jau treniruojamės, tačiau abu kurį laiką sirguliavome, buvome priversti padaryti pertrauką. Šiuo metu vėl esame apsirgę, tačiau viskas eina jau geryn. Po truputį vėl pradedame normaliai dirbti, pamažu įsibėgėjame.

– Kokia geriausios Lietuvos penkiakovininkei bus ši žiema?

– Šiemet didelių planų neturime. Kaip visada, dėsime tvirtus bėgimo pagrindus. Po to pamažu pereisime prie varžybų laikotarpio.

Kovo mėnesį prasidės Pasaulio taurės varžybos. Pirmame etape Laura gal nestartuos, tačiau nuo antro-trečio bandysime dalyvauti.

– Ankstesniais metais Laura mėgdavo dalyvauti lengvosios atletikos žiemos varžybose ir ne kartą yra nuskriaudusi tikruosius ilgesnių nuotolių bėgikus. Ar šią žiemą bėgikai galės būti ramūs?

– Galės būti ramūs, šią žiemą lengvaatlečių varžybose sportininkė nedalyvaus. Rengsis savo pagrindiniams metų startams: pasaulio ir Europos čempionatams, Pasaulio taurės finalui, kuris vyks Lietuvoje. Europos čempionatas bus surengtas liepos mėnesį Minske, o pasaulio – rugpjūčio pabaigoje Kaire.

Pasaulio taurės finalas, kuriame dalyvaus po 36-is geriausiai keturiuose etapuose pasirodžiusius vyrus ir moteris, numatytas Druskininkuose birželio 23-25 d., tačiau neaišku, ar ten bus baigtas statyti stadionas. Finalinės varžybos gali įvykti ir Vilniuje, viskas spręsis šią savaitę.

– Su kuo dabar treniruojasi Laura?

– Mūsų grupėje yra jaunų sportininkų, Laura su jais kartu fechtuojasi. O bėgioja ir plaukia viena, pagal savo programą.

– Kaip vertini pokyčius Lietuvos olimpiniame sporto centre: dabar jojimo treneris Gediminas Pikūnas ir plaukimo specialistas Egidijus Tindžiulis negaus finansavimo iš LOSC, nes sutartis bus pasirašyta tik su tavimi?

– Jojimo problemą kaip nors išspręsime, o dėl plaukimo tvarkysimės patys. Turime programą, įdirbį, stengsimės jį išnaudoti.

Apie tuos pokyčius gal dar anksti būtų kalbėti. Vieni sako taip, kiti – mato kitaip. Laikas parodys, kaip ten bus. Tačiau jeigu jie pradėti, matyt, yra reikalingi.