Nugalėję kauniečius ir pirmame mače namuose prieš savaitę (69:60), AEK krepšininkai Eurolygos ketvirtfinalyje iki dviejų pergalių žais su Trevizo "Benetton" (Italija) komanda, kuri dviejuose aštuntfinalio mačuose įveikė Ispanijos "Barcelona" krepšininkus.

Ketvirtadienio rungtynėse Kaune aikštelės šeimininkai pralaimėjo varžovams kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių (32:43) bei dažniau klydo (12:11). "Žalgirio" krepšininkai tiksliau atakavo tritaškio zonos (3 metimai iš 11; 3 iš 19), sėkmingiau metė dvitaškius (19 iš 40; 22 iš 51) bei realizavo daugiau baudų metimų (24 iš 30; 20 iš 27).

"Žalgirio" komandoje rezultatyviausiai žaidė Steve'as Woodberry (17 tšk.), Kęstutis Marčiulionis (13 tšk.), Donatas Slanina (11 tšk.) ir Grigorijus Chižniakas (10 taškų). Likusius 20 taškų į svečių krepšį įmetė keturi žaidėjai: 6 - Andrius Jurkūnas, po 5 - Artūras Masiulis ir Martynas Andriukaitis, 4 - Dainius Šalenga.

Nugalėtojų gretose sėkmingiausiai rungtyniavo anglas Andrew Bettsas ir Dimosthenis Ntikoudis, pelnę daugiau nei pusę visų Atėnų klubo taškų - atitinkamai 25 ir 19. 16 taškų į "Žalgirio" krepšį įmetė turkas Ibrahimas Kutluay, 9 - Nikolaos Hatzis, 5 - estas Martinas Mursseppas, 2 - Vrbica Stefanovas.

"Gaila, kad taip liūdnai - namuose baigėsi Eurolyga. Viskas joje (Eurolygoje - BNS) gerai, tik viena problema - teisėjai. Gerbiu priešininką, bet drįstu teigti, kad teisėjai padarė savo", po ketvirtadienio rungtynių spaudos konferencijoje sunkiai tramdydamas ašaras akyse kalbėjo "Žalgirio" vyriausiasis treneris Algirdas Brazys. Pasak jo, ketvirtadienį puikiai puikiai žaidė jaunimas, kurio pergalės laukia ateityje.

"Reikia pripažinti, kad mūsų jauni vyrai žaidė gerai, bet jiems dar reikia daug treniruotis. Padarėm klaidą, kad vėl dalyvavom visuose trijuose turnyruose (Eurolyga, NEBL ir LKL - BNS). Tik skraidom, žaidžiam ir toliau darom tas pačias klaidas, nes neturim kada treniruotis. Pabrėžiu - auga gera karta ir jiems tikrai viskas priešaky", sakė A. Brazys.

Dėl teisėjų veiksmų ketvirtadienio mače apgailestavo ir "Žalgirio" gynėjas Kęstutis Marčiulionis. "Gaila, kad taip švilpia. Po varžovų krepšiu jie (svečiai - BNS) daro ką nori, net mušasi, o po mūsų - kaip aštuonmečių varžybose - prisilieti ir švilpia", per ašaras sakė krepšininkas.

A. Brazys pasveikino varžovus su pergale bei palinkėjo Atėnų komandai sėkmės Eurolygos ketvirtfinalyje.

"Žaidimas buvo panašus, kaip Atėnuose. Kaip ir Atėnuose, AEK turėjo problemų prieš "Žalgirio" zoninę gynybą", spaudos konferencijoje tvirtino svečių klubo treneris serbas Dušanas Ivkovičius. Jis liko patenkintas ketvirtuoju kėliniu, kurio metu AEK krepšininkai persvėrė rezultatą savo naudai bei ypač daug kamuolių po krepšiu atkovojo puolime.

"Sveikinu "Žalgirį". Žinau, kad jie pakeitė daug žaidėjų. Suprantu, kad jie žaidžia daug rungtynių ir pagrindinė jų pralaimėjimo priežastis - nuovargis", kalbėjo D. Ivkovičius . Paprašytas pakomentuoti teisėjų darbą ketvirtadienio rungtynėse, Atėnų komandos treneris teigė, kad "vertinti teisėjus - ne trenerio darbas".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją