Vyrai rungėsi septyniose rungtyse: traukė traktorių ir vilkiką, vartė padangas, kėlė luitus bei lengvąjį automobilį, laikė svorius ir nešė nąsčius.

Varžybos baigėsi lenko Grzegorzo Szymanski pergale – galiūnas surinko 54 taškus.

Antrą ir trečią vietas laimėjo Latvijos atstovai Aivars Šmaukštelis (53 taškai) ir Oskars Martužans (49 taškai). Tarp lenko ir latvio visų varžybų metu vyko atkakli kova ir tik nežymiai laimėta paskutinė rungtis garantavo mūsų kaimynui iš vakarų pirmąją vietą.

Iš lietuvių galiūnų geriausiai pasirodė veteranas Saulius Brusokas. Jis startavo itin nesėkmingai, vilkiko traukimo rungtyje likdamas paskutinis.

Vėliau marijampolietis atsigriebė laimėdamas kitas dvi disciplinas (luitų kėlimą bei svorių laikymą), tačiau antroje varžybų pusėje į lyderių tarpą prasibraut vėl nesisekė, tad galutinėje rikiuotėje jis su 40,5 taškų užėmė 5 vietą.

„Savickas Classic 2016“ galutinė lentelė:

1. Grzegorzas Szymanski (Lenkija) – 54 taškai;
2. Janis Šleckus (Latvija) – 53 taškai;
3. Aivars Šmaukštelis (Latvija) – 49 taškai;
4. Oskars Martužans (Latvija) – 46,5 taškai;
5. Saulius Brusokas (Lietuva) – 40,5 taškų;
6. Edgars Andersons (Latvija) – 37,5 taškai;
7. Gunnaras Gimbutas (Estija) – 32,5 taškai;
8. Mindaugas Jaras (Lietuva) – 31 taškas;
9. Dainius Repšys (Lietuva) – 29 taškai;
10. Vitalijus Grižanauskas (Lietuva) – 11 taškų.

Šiose varžybose dėl anksčiau patirtos traumos negalėjo dalyvauti daugkartinis Lietuvos prizininkas Vidas Blekaitis. Stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas varžybų nugalėtojui įteikė taurę, o visiems dalyviams, renginio rėmėjai padovanojo atminimo dovanėles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)