Organizatoriai pabrėžia, jog šiuo atveju žodis „mėgėjų“ yra klaidinantis, kadangi tarp dalyvių yra žaidėjų, kurių FIDE reitingas yra didesnis nei 2000. Turnyre dalyvauja komandos ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Italijos bei Afganistano. Pasak organizatorių, dalyviai stiprūs ir panašių pajėgumų, todėl visi yra pretendentai į medalius. Pasaulio čempionate dalyvauja ir dvi VDU komandos.

Abiejų Vytauto Didžiojo universiteto komandų kapitonas ir antros komandos žaidėjas, VDU Filosofijos ir socialinės kritikos dėstytojas Tomas Kavaliauskas pažymėjo, kad šis universitetas kaip čempionato vieta buvo pasirinktas neatsitiktinai, ne tik dėl suteiktų puikių sąlygų ir erdvių. Šachmatų žaidimo tradicija Lietuvoje tęsiama dar nuo tarpukario laikų, kai būtent tuometiniame VDU ir Kaune apskritai veikė net 20 profesionalių komandų. T. Kavaliausko teigimu, itin įdomi kova vykdavo tarp etninės Kauno žydų komandos „Maccabi“ ir lietuvių klubo „Spindulys“.

„Tarpukario laikotarpiu Kaune buvo labai turtingas šachmatų gyvenimas – kai buvo rengiami turnyrai, tai būdavo visuomeninės reikšmės įvykis. Tuo tarpu VDU, kaip laisvųjų menų universitetui, tai buvo svarbu ne tik tuomet, bet ir dabar – kaip galimybė universitete surasti vietos racionaliam sportui. Akademinėje aplinkoje šachmatai skatina atsakomybę – padaręs ėjimą, negali jo atsisakyti“, – pasakojo T. Kavaliauskas.

Čempionatas vyksta VDU Didžiosios salės fojė (S. Daukanto g. 28, Kaunas), antrame aukšte. Pirmaje aukšte žiūrovai dideliame ekrane gali stebėti penkias geriausias partijas. Varžybos vyksta kiekvieną dieną iki lapkričio 28 d., pradžia – 17 val.

Čempionato uždarymas ir apdovanojimų įteikimas vyks pirmadienį lapkričio 28 d. vakare pasibaigus paskutinei partijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją