„Deja, sporte taip jau yra. Istoriškai man taip yra buvę, jog kai sezono pradžia susiklosto sėkmingai, pabaiga būna nekokia“, – sakė K. Saltanovič. – Tikėjausi geriausio rezultato Europos čempionate, todėl dėl nesėkmės Alytuje nesisielojau. Dėl traumos po geros stovyklos aukštikalnėse labai liūdėjau, nes po dukrytės gimimo nebuvau praleidusi nė vieno svarbaus starto. Dėl raumens pažeidimo negalėjau dvi savaites atlikti specifinio darbo, o iki varžybų buvo likusios tik dvi savaitės... Po ilgų dvejonių nusprendžiau Europos čempionate nedalyvauti“.

Vis dėlto motyvacijos rengtis kitų metų pasaulio čempionatui (vyks Kinijoje) ir Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms K. Saltanovič netrūksta.

„Motyvaciją sudaro daug faktorių ir daug kas ją griauna. Šiais metais daugiau buvo griaunančių faktorių, bet optimizmas yra, juk negali būti blogai. Daug džiaugsmo nesuteikė ir tai, jog buvau išmesta iš „Interwalk“ klubo kaip nereikalingas skuduras, bet tikiu, jog kai vienos durys užsidaro, visą laiką atsidaro kitos. Kol bus žmonių, kurie manimi tiki ir nori, kad aš kažką pasiekčiau, manau, jog bus ir motyvacija“, – teigė ėjikė.

V. Aleknai baigus karjerą, 39-erių K. Saltanovič tapo vyriausia Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės nare. Jog ir tokio amžiaus sportininkui galima kovoti dėl aukščiausios prabos apdovanojimų svarbiausiose tarptautinėse varžybose įrodė aukso medaliais Ciuriche pasidabinusios 39-erių Prancūzijos maratonininkė Christelle Daunay ir 10 000 m rungtyje greičiausia buvusi 40-metė britė Jo Pavey (šeštadienį jai sukako 41-eri). Didžiosios Britanijos lengvaatletė taip pat tapo vyriausia moterimi, kuriai pavyko iškovoti auksą Europos čempionate.

„Britės pergalė mane nuteikė optimistiškai. Žinoma, kiekvienam savo, bet aš naiviai tikiu, jog paskutinio žodžio dar netariau. Laikas parodys, ar mano tikėjimas pasitvirtins, nenoriu nieko žadėti, bet ir rankų nuleisti dar nenoriu. Kiekvieną dieną po žingsnį...“

Sėkmingiausiai K. Saltanovič pasirodė 2009 ir 2011 metų pasaulio čempionatuose, kuriuose finišavo aštunta, 2002 ir 2010 metų Europos čempionatuose, kada užėmė septintas pozicijas. Šį sezoną 20 km sportinio ėjimo rungtyje dominavo N. Aidietytė, dukart pagerinusi šalies rekordą, laimėjusi Lietuvos čempionatą Alytuje ir užėmusi aukščiausią 11-ą vietą tarp Lietuvos ėjikų Europos čempionate.

„Gerai, jog keičiasi lyderės, reiškia, jog yra konkurencija ir rezultatai gerėja. Neringa ir Brigita daug metų nuosekliai dirba. Brigita greitesnė, todėl trumpos distancijos yra jos sritis, o Neringa – ištvermingesnė“, – sakė K. Saltanovič. – Gaila, kad Europos čempionate nepasisekė dėl vietų, kasmet merginos vis greičiau eina ir sunku į aštuntuką prasibrauti.“

Rugsėjo pradžioje Druskininkuose vykusiame Lietuvos 10 km sportinio ėjimo čempionate K. Saltanovič nusileido B. Virbalytei ir N. Aidietytei bei užėmė trečią vietą. Atostogas ir varžybas suderinusi Portugalijoje gyvenanti sportininkė džiaugėsi reta proga aplankyti gimtinę.

„Į Lietuvą grįžtu du kartus per metus, dažniausiai vykstu į varžybas Alytuje vasaros pradžioje ir atostogauti rudenį su privalomu dalyvavimu Druskininkuose. Mėgstu šias varžybas, gaunu ypatingą dėmesį iš organizatorių, o ir miestas patinka – daug nostalgiškų prisiminimų iš stovyklų. Pasiilgstu namų, draugų, gimtinės, visada laukiu šios kelionės“, – sakė K. Saltanovič.

„Grįžus į Lietuvą po 30 laipsnių karščio Lisabonoje atrodė šaltoka. Teko pagrybauti, tradiciškai pasivaikščioti po Vilniaus senamiestį ir susitikti su draugais.“