„Kad įveiks amerikietį, sportininką iš Izraelio, rusą ir kroatą – neabejojau. Su nekantrumu laukiau Valdemaro akistatos su 2006 metų pasaulio čempionu Volodimiru Šackichu iš Ukrainos. Daugelyje epizodų V. Venckaitis buvo pranašesnis ir pelnytai nugalėjo tituluotą varžovą“, - pasakojo varžybas stebėjęs Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Andrejus Gribojedovas.

Varžybose sėkmingai pasirodė ir kiti Lietuvos sportininkai.

Po ilgos priverstinės pertraukos ant imtynių kilimo grįžęs pasaulio vicečempionas Mindaugas Ežerskis nugalėjo Bronislavą Šarovckį iš Izrelio ir čeką Davidą Valą. Įtemptą kovą su lietuviu dėl pirmos vietos svorio kategorijoje iki 96 kilogramų laimėjo ukrainietis Sergejus Rutenko.

„Saugojau traumuotą petį, dėl kurio praleidau R. Bagdono turnyrą ir Lietuvos čempionatą, todėl finale galynėjausi ne pilna jėga. Kitą kartą laimėsiu“, - po varžybų sakė M. Ežerskis.

Pekino olimpinių žaidynių trečios vietos laimėtojas Mindaugas Mizgaitis ant menčių paguldė JAV čempionato prizininkus Timothy Ryaną Taylorą ir Brandoną Normaną Ruppą, trijuose kėlinukuose išplėšė alinančią pergalę prieš pajėgiausią Izraelio imtynininką Vladimirą Guralskį. Tačiau lemiamoje imtyje nusileido pasaulio čempionui amerikiečiui Dremielui Byersui ir užėmė antrą vietą svorio kategorijoje iki 120 kilogramų.

Svorio kategorijoje iki 66 kilogramų Edgaras Venckaitis įveikė atletus iš Izraelio ir JAV, tačiau suklupo kovoje prieš turnyro nugalėtoją Danijelių Janečičių iš Kroatijos.

Principinėje imtyje su savo treniruočių partneriu Aleksejumi Djakonovu pajėgesnis buvo Edgaras - jis atsirevanšavo už patirtas nesėkmes per R. Bagdono turnyrą ir Lietuvos čempionatą. Edgaras iškovojo bronzos medalį, o Aleksejus liko penktas.

Septintą vietą svorio kategorijoje iki 74 kilogramų užėmė Aleksandras Kazakevičius.

Mūsų šalies graikų-romėnų imtynių komanda užėmė antrą vietą tarp 15 ekipų, į priekį užleidusi JAV rinktinę. Beje, amerikiečiai į turnyrą atvyko itin gausiai – kai kuriuose „svoriuose“ kovojo po tris JAV imtynininkus.

Tarptautiniame turnyre dalyvavo 148 atletai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją