Lietuvė antrajame 1500 m rungties pusfinalio čiuožime sugebėjo finišuoti pirma (2:36.442) ir kartu su itale Arianna Fontana (2:36.558) pelnė kelialapius į A finalą.

Be jau minėtų sportininkių A finale dalyvavo ir dvi Pietų Korėjos atstovės – Minjeong Choi ir Do Hee Noh – bei dvi kinės – Yang Zhou ir Yang Liu. A finalas klostėsi labai permainingai.

Lyderės poziciją buvo užėmusios praktiškai visos čiuožėjos, o A. Sereikaitės vieta keitėsi nuo pirmos iki penktos. Likus 4-5 ratams iki finišo lietuvė išsiveržė į pirmąją vietą ir bandė kiek atitrūkti nuo varžovių.

Tiesa, pajėgios Azijos žemyno sportininkės bei A. Fontana A. Sereikaitės nepaleido į priekį. Netrukus lydere tapo M. Choi (2:29.791), kuri gana užtikrintai laimėjo finalą.

Dėl antros vietos aršiausiai kovojo A. Fontana ir Y. Liu, bet paskutiniame posūkyje italė kliudę kinę ir už tai buvo diskvalifikuota. Po šio incidento paaiškėjo, kad antra pozicija atiteko kitai Pietų Korėjos sportininkei D. H. Noh (2:30.592), o lietuvė (2:30.621) džiaugėsi bronzos medaliu.

Sekmadienį A. Sereikaitė dar dalyvaus 500 m rungtyje, kurioje jau užsitikrino vietą ketvirtfinalyje.

Sportas.lt primena, kad prieš dvi savaites Olandijoje vykusiame Europos čempionate A. Sereikaitė pirmą kartą karjeroje iškovojo bronzos medalį 1000 m rungtyje.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!