UWW vienija visų stilių imtynes - nuo klasikinių ir laisvųjų, išskyrus sambo ir dziudo.

Lietuvai renginyje atstovavo LPF viceprezidentas Darius Karanauskas. Jis UWW pankrationo komiteto nariams pristatė sporto šakos raidą, vystymąsi ir perspektyvas Lietuvoje.

Daug gerų žodžių apie Lietuvą pasakė ir UWW pankrationo komiteto pirmininkas Zijadinas Isajevas, kalbėjęs kongreso metu visiems jo dalyviams.

„Pranešime Lietuva išskirta, kaip aktyviai pankrationą vystanti šalis, kurioje vaikai mielai renkasi šios sporto šakos treniruotes“, - pasakojo D. Karanauskas. - Z. Isajevas dėl aktyvios veiklos ir puikių rezultatų pasiūlė suteikti Lietuvai teisę rengti 2016 metų pankrationo pasaulio taurės varžybas. UWW pankrationo komiteto nariai šiam siūlymui vienbalsiai pritarė. Planuojame, kad pasaulio taurės varžybos vyks lapkričio 17-20 d. Vilniuje. Smagu grįžti su puikiomis naujienomis mūsų šaliai. Tokio įvertinimo pasiekėme per trumpą laiką, atnaujindami ir reformuodami mūsų federaciją.“

Darius Karanauskas, UWW viceprezidentas AhmetasAyikas ir UWW pankrationo komiteto pirmininkas Zijadinas Isajevas

Oficialūs dokumentai, patvirtinantys LPF priėmimą į UWW, artimiausiu metu pasieks Kūno kultūros ir sporto departamentą. UWW kongrese aptarta, kad organizacijos svarbiausias tikslas yra siekti didesnio pripažinimo - vietos olimpinėje programoje kuo didesniam imtynių rūšių skaičiui. Oficialiame prašyme yra numatyta siekti vietos olimpinėse žaidynėse po 2020 metų ir pankrationo.

Vis dėlto artimiausiu metu planuojama pankrationo kovas rengti Pasaulio žaidynėse („World Games“), pasaulio kovinių menų žaidynėse, atskirų žemynų žaidynėse ir studentų universiadoje.

„Šiais metais mūsų sportininkų laukia trys svarbiausi renginiai. Birželio 9-12 d. Budapešte vyks Europos čempionatas, rugsėjo 29 - spalio 2 d. Tbilisyje - pasaulio čempionatas, o lapkričio pabaigoje - jau minėtas pasaulio taurės turnyras Vilniuje. Taip pat LPF surengs keletą vietinės reikšmės turnyrų, kuriuose dalyvauti kviečiame ir kitų kovos menų atstovus“, - sakė LPF viceprezidentas D. Karanauskas.