Į trečią vietą pretendavo trys vienodai taškų surinkę sportininkai, o po papildomo šūvio bronzą iškovojo Vladas Šakauskas (1-as danas).

Kyudo kovos mene šūvio atlikimas yra ne mažiau svarbus nei taiklumas, todėl buvo įsteigtas ir Stiliaus prizas, kurį laimėjo Vitalijus Bertašius (1-as danas).

Varžybos vyko pagal Tarptautinės kyudo federacijos taisykles – 12 šūvių iš 28 metrų atstumo į 36 cm skersmens taikinius. Čempionatui teisėjavo Feliksas F. Hoffas (Kyoshi 6-as danas) – pirmo pasaulio kyudo čempionato laimėtojas. Renginyje lankėsi Japonijos ambasados kultūros reikalų antras sekretorius Takuro Mori.

Kyudo (japonų kalba – „lanko kelias“) yra viena seniausių kovos meno rūšių. Jis gali būti praktikuojamas kaip kovos menas, kaip sportas, kaip ceremonija ar kaip asmeninio tobulėjimo kelias. 2009 metais įkurta Lietuvos kyudo federacija rengia seminarus, varžybas, dalyvauja tarptautiniuose renginiuose. Šis čempionatas buvo pirmasis jėgų išbandymas prieš kitais metais Paryžiuje vyksiantį antrą pasaulio kyudo čempionatą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)