Antra vieta atiteko porai iš Rumunijos Jevgenijui Muštukovui ir Andreea-Carmen Sardarescu. Trečia buvo lietuvių pora Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė.

Standartinių šokių grupėje iš viso savo jėgas ant parketo išbandė 47 šokėjų poros. Aštuntfinalyje varžėsi 37 poros, ketvirtfinalyje - 24 poros, pusfinalyje - 12 porų, o finalo šokiams buvo pakviestos 6 geriausiai pasirodžiusios šokėjų poros.

Šokėjus vertino 13 teisėjų, kurie buvo atvykę iš Italijos, Vokietijos, Ukrainos, Gruzijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Moldovos, Tailando, Pietų Korėjos, Čilės ir Lietuvos.

Sekmadienio ryto varžybų dalyje ant parketo sukosi vaikų, jaunučių ir jaunių grupės, o kiek vėliau varžėsi ir pasaulio sportinių šokių reitingo atviros standartinių šokių jaunimo grupės šokėjai.

Itin kupina įtampos buvo varžybų vakaro dalis, kurioje dėl geriausiųjų titulo kovojo jaunių II LA atviro čempionato grupės poros, jaunių I D LA grupės šokėjai, jauniai I E4, jauniai II E6 ir standartinių šokių suaugusiųjų grupės tarptautinio atviro čempionato varžybų dalyviai.

Suaugusiųjų grupės tarptautinio atvirojo čempionato šokėjų finalo rezultatai:

1. Tomas Fainsilas - Violetta Posmetnaja (Lietuva)
2. Jevgenijus Muštukovas - Andreea-Carmen Sardarescu (Rumunija)
3. Vilius Jakas - Gabrielė Siriūnaitė (Lietuva)
4. Andres Liiv - Kristin Vaha (Estija)
5. Anatolijus Novoselovas - Tasja Schulz-Novoselov (Vokietija)
6. Shahar Zismanovič - Marika Odikadzė (Izraelis)

Jauniai II LA Open grupės finalo rezultatai:

1. Karolis Burneikis - Izabelė Šekaitė (Lietuva)
2. Ilja Judovinas - Alisa Harčakova (Baltarusija)
3. Gedvinas Meškauskas - Beatričė Malinauskaitė (Lietuva)
4. Igoris Michailovskis - Jekaterina Logačeva (Rusija)
5. Vakaris Apvinis - Ugnė Bliujutė (Lietuva)
6. Bertoldas Čepulis - Indrė Šverčiauskaitė (Lietuva)

Šeštadienį, pirmą kartą po 11 metų pertraukos, Lietuvoje vėl vyko pasaulio suaugusiųjų standartinių šokių čempionatas, kuriame Lietuvos šokėjai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė užėmė garbingą trečią vietą ir pasipuošė bronzos medaliais, o Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva buvo penkti. Nugalėtojais tapo pora iš Rusijos Dmitrijus Žarkovas ir Olga Kulikova.

Visos geriausiai pasirodžiusios ir į finalus patekusios šokėjų poros buvo apdovanotos medaliais ir taurėmis, o suaugusiųjų grupės finalininkai - ir piniginėmis premijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)