Pirmadienį 21-ąjį gimtadienį švęsiantis E. Stanionis Lietuvai Europos bokso čempionato auksą laimėjo po 22 metų pertraukos. Lietuvis šeštadienį svorio kategorijos iki 69 kg finale trečiajame raunde techniniu nokautu įveikė baltarusį Pavelą Kastraminą.

Iki šiol vienintelį Senojo žemyno pirmenybių aukso medalį iš Turkijos 1993-aisiais buvo parvežęs panevėžietis Vitalijus Karpačiauskas.

Eimantas po 17-os metų tapo tik trečiuoju Lietuvos boksininku po Nepriklausomybės atkūrimo patekusiu į Senojo žemyno pirmenybių finalą. Paskutinį kartą Europos čempionato finale iš Lietuvos atletų boksavosi sidabrą 1998 metais Baltarusijoje iškovojęs vilnietis Ivanas Stapovičius.

Europos čempionato svorio kategorijos iki 64 kg varžybose bronzos apdovanojimą iškovojo E. Petrauskas. Abu Lietuvos boksininkai užsitikrino kelialapius į pasaulio bokso čempionatą.

Akimirkos iš boksininkų sutikimo Vilniaus oro uoste - nuotraukų albume.

„Nerealus jausmas, kai į viršų kyla Lietuvos trispalvė ir skamba Tautiška giesmė“, – po triumfo Europos čempionate sakė aukso medalį iškovojęs E. Stanionis.

„Dabar arba niekada. Su tokia nuostata žengiau į ringą, nes supratau, kad kitos tokios galimybės gali ir nebūti. Gerai pradėjau kovą, daug ir tiksliai smūgiavau ir prakirtau varžovui antakį. Antrame raunde vėl gerai pataikiau, bet patyręs ir stiprus varžovas išsilaikė iki raundo pabaigos. Trečiame raunde neleidau varžovui atsikvėpti ir pasiekiau pergalę. Ji nebuvo tokia lengva, kaip gali atrodyti. Varžovas patyręs ir tituluotas, prieš dvejus metus tapo Europos čempionato prizininku“, – apie finalą pasakojo E. Stanionis.

„Dar sunkiai suvokiu šios pergalės svarbą, užvaldė tokios emocijos, kad žodžiais sunku apsakyti. Dar esu labai jaunas, o jau pavyko iškovoti Europos čempionato auksą. Emocijas sunku apibūdinti žodžiais. Nerealus jausmas, kai į viršų kyla Lietuvos trispalvė ir skamba Tautiška giesmė. Nėra didesnės garbės, kaip atstovauti savo šaliai ir ją garsinti. Be galo džiaugiuosi, kad Europos čempionate skambėjo Lietuvos himnas, o per mano ir Evaldo apdovanojimų ceremonijas kilo Lietuvos trispalvė“, – tvirtino E. Stanionis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)