„Labai smagu, kad šios lenktynės, skirtos paminėti Baltijos kelio 25-mečiui, - prieš startą teigė A. Butkevičius, kuris įteikė Lietuvos vėliavą olimpiniam čempionui Artūrui Kaspučiui. – Džiugu, kad šią vėliavą Jums įteikėme Vilniuje ir tikimės, kad ją nuvešite iki Talino.“

Labiausiai prestižinėse Baltijos šalių dviračių lenktynėse startavo ir dvi Lietuvos komandos – šalies rinktinė ir „Top Team“ ekipa.

Seulo olimpinių žaidynių čempiono A. Kaspučio vadovaujamos Lietuvos rinktinės marškinėlius šiose varžybose vilkės Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) elitinio diviziono komandos „Orica-GreenEdge" (Australija) narys Aidis Kruopis, šalies čempionas Paulius Šiškevičius, vicečempionas Darijus Džervus, Žydrūnas Savickas, broliai Vytautas ir Gediminas Kaupai.

„Stengsimės keliauti žingsnis po žingsnio, etapas po etapo. Turime savo taktiką ir jos stengsimės laikytis, mūsų tikslas – pirma vieta komandų įskaitoje“, - teigė Lietuvos rinktinės narys A. Kruopis.

„Padarysime viską, kad nepadarytume gėdos Lietuvai, stengsimės pademonstruoti viską, ką geriausiai mokame. Lietuvos trasas mes pažįstame geriausiai, todėl tikimės čia turėti pranašumą. Viliamės, kad sėkmingai pasirodys abi Lietuvos komandos“, - sakė Lietuvos rinktinės treneris A. Kasputis.

„Top Team“ komandai atstovaus Andrius Pečiulis, Mykolas Račiūnas, Elijus Čivilis, Deividas Vileniškis, Airidas Videika ir airis Ryanas Sherlockas.

„Konkrečių tikslų sau nekeliame, svarbiausia, įveikti visą trasą. Žinome ir silpnąsias Lietuvos rinktinės vietas, todėl pabandysime juos nustebinti“, - šypsodamasis teigė „Top Team“ narys Deividas Vileniškis.

„Baltic Chain Tour" lenktynes, kurioms suteikta UCI 2.2 kategorija, sudarys penki etapai (iš viso – 851,8 km). Pirmajame etape – Vilnius-Ukmergė-Panevėžys – lenktynių dalyviai įveiks 184,5 km. Finišas Panevėžyje, prie viešbučio “Panevėžys”, numatytas 15.20-15.50 val. Ketvirtadienį dviratininkai važiuos iš Rygos į Siguldą (157,7 km), penktadienį – iš Valmieros į Pernu (164,5 km), šeštadienį – iš Pernu į Viljandį (165,5 km), o sekmadienį – iš Viljandžio į Taliną (179,6 km).

„Smagu, kad Lietuva tampa dviračių valstybe, - teigė Lietuvos dviračių sporto sąjungos prezidentas Ž. Stankevičius. – Kiekvieną savaitę organizuojame renginius ir dviračių sporto entuziastų netrūksta. „Baltic Chain Tour" renginys tai svarbiausias metų dviračių sporto įvykis Lietuvoje. Gaila, kad šįkart turėsime tik vieną etapą, tačiau turėjome šiek tiek finansinių problemų“.

Lenktynių prizų fondą sudaro beveik 12 tūkst. eurų. Varžybose startuos trys Estijos, po dvi – Latvijos, Lietuvos, Rusijos ir Vokietijos bei po vieną Austrijos, Baltarusijos, Belgijos, Čekijos, Kazachstano, Lenkijos, Norvegijos, Slovakijos ir Ukrainos komandą.
Pirmąsias „Baltic Chain Tour“ lenktynes 2011 metais laimėjo estas Erkis Putsepas, antrąsias - lietuvis Gediminas Bagdonas, o trečiąsias - vokietis Philippas Walslebenas. Pernai šiose lenktynėse trečią vietą užėmė Ž. Savickas, o Lietuvos rinktinė nugalėjo komandų įskaitoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)