Daugiausiai taškų (66) surinko ir pirmąją vietą pasidalino dvi komandos, pasivadinusios „Miesto žvėrimis“ ir „Vombatas Racing“. Abi komandos surinko maksimalų taškų skaičių ir parodė identiškus rezultatus. Antrąją vietą užėmė „JohnyCo“ komanda, surinkusi 65 taškus, o trečiąją vietą, kaip ir pirmąją, iškovojo dvi komandos surinkusios po 62 taškus - „DERK“ ir „FrykaiBePandos“.

„Buvo sunku prognozuoti, kuri komanda pasirodys geriausiai. Šis žaidimas yra paremtas ne greičiu, o komandiniu darbu, Vilniaus pažinojimu bei sugebėjimu išspręsti pateiktas užduotis, todėl bet kuri komanda gali užimti prizinę vietą. Tiesa, keli dalyviai pasakojosi, jog specialiai „Velo Orient 2012“ žaidimų ciklui ruošiasi važinėdami po Vilniaus senamiestį ir jo apylinkes, bandydami įsiminti lankytinas vietas, išskirtinius objektus, todėl nieko keisto, jei jų komandos pirmąjame etape pasirodė šiek tiek geriau,“ – po žaidimo sakė jo organizatorius Algirdas Šimkūnas.

Pasak organizatoriaus, šio, netradicinio, formato dviračių orientacinių žaidime nėra faktoriaus, kuris turėtų lemiamą įtaką rezultatams. Tiek vyresnio amžiaus, bet daugiau žinių apie sostinę turintys dviratininkai, tiek jaunatviško entuziazmo kupini moksleiviai ar studentai gali parodyti vienodus rezultatus. Net tuo atveju, jei nė vienas komandos narys nežino kaip išspręsti užduotį, gali padėti aplinkiniai žmonės, tik reikia nebijoti prie jų prieiti ir užkalbinti. Po tokių, neretai sėkme vainikuotų, bandymų, žaidimas dalyviams palieka linksmus prisiminimus, o atsitiktiniams praeiviams - šypsenas.

Pirmąjį kartą Vilniuje organizuojamą orientacinių žaidimų dviračiais ciklą sudaro 3 etapai. Antrasis žaidimas planuojamas liepos viduryje. Detalesnę informaciją bus galima surasti Orientacines.lt bei VšĮ „Sveikas Miestas“ tinklalapiuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją