DELFI primena, kad 1975 metais Sovietų okupuotos Lietuvos sostinėje Vilniuje vyko 10-o ciklo pasaulio šachmatų čempionato pradinio etapo - zoninis turnyras.

Jame dalyvavo garsūs to meto šachmatininkai Jurijus Balašovas, Vitalijus Ceškovskis, Borisas Gulko ir kiti.

„Tai, kad tarptautinė šachmatų federacija (FIDE) patikėjo Lietuvai surengti tokį renginį - didelis pripažinimas ir įvertinimas. Tokio lygio turnyro Lietuvoje iki šiol dar nebuvo. Į šias kasmetes varžybas susirenka pajėgiausi pasaulio šachmatų veteranai“, - sakė Lietuvos šachmatų federacijos prezidentas Aleksandras Černovas.

Čempionato varžybos vyks Vilniaus rotušėje. Iš viso čempionate ketina varžytis 33 komandos iš 17 pasaulio valstybių - įvairių Europos šalių, taip pat JAV, Indijos, Naujosios Zelandijos.

Tarp čempionato dalyvių - daug didmeistrių, ne vienas buvęs pasaulio ir Europos čempionas. Komandą galės sudaryti 5 žaidėjai - 4 pagrindiniai ir vienas atsarginis. Čempionate dalyvausiančios vyrų komandos pirmą kartą renginio istorijoje bus suskirstytos į dvi amžiaus kategorijas - vyresnių negu 50 metų ir vyresnių negu 65 metų. Moterys varžysis vienoje kategorijoje - vyresnių negu 50 metų.

„Vyksta kruopštus pasiruošimo darbas, siekiant užtikrinti į Lietuvą iš viso pasaulio atvykstantiems žaidėjams geriausias sąlygas. Sėkmingas šio renginio organizavimas įtvirtins Lietuvos reputaciją pasaulio šachmatų pasaulyje ir atvers duris ateityje Lietuvoje rengti ir kitas aukščiausio lygio varžybas“, - teigė varžybų organizatorius, Kauno šachmatų federacijos prezidentas Donatas Pilinkus.

Renginį organizuoja Kauno šachmatų federacija kartu su Lietuvos šachmatų federacija ir tarptautine šachmatų federacija (FIDE). Prie čempionato organizavimo prisideda ir Vilniaus savivaldybė.

Pirmas pasaulio senjorų komandinis šachmatų čempionatas buvo organizuotas 2004 metais Didžiojoje Britanijoje. Kitąmet varžybos vyks Drezdene, Vokietijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)