Šeštadienį mūsiškiai 3:1 (25:19, 23:25, 25:19, 25:23) nugalėjo Jekabpilio „Luši“, o sekmadienį 3:2 (25:22, 25:18, 22:25, 21:25, 15:10) įveikė Daugpilio „Ezerzeme–DU“.

Tuo metu Šiaulių „Elga–Master Idea“ mačą su Daugpilio ekipa pralaimėjo 1:3 (19:25, 14:25, 25:19, 26:28), o „Luši“ komandai nusileido po itin atkaklios kovos nusileido 2:3 (27:25, 31:29, 15:25,15:25, 8:15).

Baltijos lygoje daugeliui ekipų sužaidus po 8 rungtynes „Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“ turnyro lentelėje tarp 14 komandų pakilo į pirmą vietą (7 pergalės ir 1 pralaimėjimas), o šiauliečiai yra septinti (3/5).

„Iš varžovų panašaus žaidimo ir tikėjomės, jie mūsų nenustebino. Šiandien mums nepavyko tiksliai priimti kamuolių, o patys padavinėjome prastai. Mano nuomone, vilniečiams dar reikia progresuoti daugelyje žaidimo aspektų, taip pat gerinti bendrą žaidimą, tačiau nežiūrint į tai, varžovai šiandien rungtyniavo geriau. Mums nepavyko sustabdyti 22 taškus pelniusio Roberto Juchnevičiaus, be to, mūsų komandoje šiandien buvo prastas ryšys tarp užtvaros ir gynybos linijos. Taip pat nesu patenkintas savo komandos dvasia, šiandien neparodėme charakterio, tuo tarpu pas vilniečius dėl to problemų nebuvo“, – po šeštadienio rungtynių su Vilniaus komanda kalbėjo „Luši“ treneris Maris Obrumanis.

„Šeštadienį mums tik dalinai pavyko įvykdyti žaidimo planą, bet sugebėjome varžovus paspausti su padavimu ir atitraukti nuo tinklo, dėl to mums buvo lengviau gintis, o jie pradėjo daugiau klysti. Jekabpilio komandos startinė sudėtis yra gerai subalansuota, bet ant suoliuko treneris neturi lygiavertės pamainos, tai taip pat buvo viena iš jų pralaimėjimo priežasčių.

„Daugpilio ekipos užimama vieta turnyro lentelėje neatspindi šios komandos žaidimo. Jie žaidžia gerai, turi savitą žaidimo braižą, priverčia nuolat mąstyti. Šių rungtynių metu mes neturėjome stabilaus akcentuoto padavimo, kas sukelia problemų, kai varžovai sugeba žaisti labai greitą kombinacinį tinklinį. Pirmus du setus laimėjome, nes mūsų atakos lygis buvo pakankamas, o varžovai daug klydo paduodami kamuolį. Vėliau mūsų padavimas smarkiai suprastėjo, praradome atakos ritmą, varžovai pastiprino padavimą, o mes dar padarėme eilę neišprovokuotų klaidų. Penktame sete Dmitrijui Šlominui paduodant kamuolį, pavyko varžovus paspausti, jie jau seto pradžioje suklydo tris kartus, o savo darbą atakuojant atliko Robertas Juchnevičius. Nepaisant teigiamų rezultatų savaitgalį, mes privalome nesustoti ir tobulėti“, - apie rungtynes su Jekabpilio ekipa pasakojo „Vilniaus kolegijos–Flamingo Volley“ vadovas Vasilijus Burakinskis.

Rezultatyvumu vilniečių gretose savaitgalį pasižymėjo Robertas Juchnevičius (22 ir 20 taškų), Jonas Rakickas (9 ir 17 taškų), Lukas Každailis (11 ir 10 taškų), Martynas Miliukas (10 ir 5 taškai) ir Andrius Gaidys (5 ir 8 taškai).

Šiaulių „Elga–Master Idea“ gretose išsiskyrė Edvinas Vaškelis (18 ir 25 taškai), Arnas Rumševičius (15 ir 16 taškų) ir Audrius Aleknavičius (12 ir 17 taškų).

Artimiausias Baltijos lygos rungtynes abi Lietuvos komandos žais kitą savaitgalį Estijoje. „Vilniaus kolegija–Flamingo Volley“ lapkričio 26 d. 20.00 val. susitiks su kol kas pralaimėjimų nepatyrusia Tartu „Bigbank“ ekipa (5-a vieta turnyro lentelėje), o lapkričio 27 d. 17.00 val. – su Rakverės „Vorkpalliklubi“ (9-a vieta).

„Kauno-ASU“ tinklininkės priartėjo prie Baltijos lygos lyderių

Savaitgalį vykusiose Baltijos moterų tinklinio čempionato rungtynėse Kauno „Kauno-ASU“ komanda iškovojo dvi pergales, o Alytaus „Prekyba-Parama“ – vieną.

Kaunietės šeštadienį namuose 3:0 (25:19, 25:14, 25:18) nugalėjo Talino „TTU-Tradehouse“ (Estija) ekipą. Šeimininkėms 10 taškų pelnė Tatjana Litvinovskaja, 9 – Viltė Makauskaitė.

Sekmadienį „Kaunas-ASU“ savo aikštėje 3:0 (25:15, 25:17, 25:18) įveikė Talino TLU (Estija) tinklininkes. Šįkart rezultatyviausiai Kauno komandoje žaidė T. Litvinovskaja (15 tšk.), Rūta Mogenytė (11 tšk.) ir Karolina Uvarovaitė (10 tšk.).

„Lengva tikrai nebuvo, žinojome, kad laukia stiprios varžovės. Mūsų visai komandai pavyko labai gerai nusiteikti, susikaupti ir padaryti kuo mažiau klaidų. Šeštadienį ypač pavyko sužaisti koncentruotai ir stabiliai. Pergales lėmė tai, kad padarėme ganėtinai mažai savo klaidų“, – sakė „Kauno-ASU“ žaidėja Ieva Kazūraitytė.

„Kaunas-ASU“ klubas po septynerių rungtynių turi šešias pergales (18 tšk.) ir turnyro lentelėje užima trečiąją vietą. Kaunietės tik vienu tašku atsilieka nuo Tartu „TU-Eeden“ (Estija) ekipos ir dviem – nuo „Kohila VC-E-Service“ (Estija) klubo.

„Tobulinti visada yra ką. Šiame sezone dar laukia daug darbo, o kai žaidėjos dirba, tai ir rezultatas būna geras“, – pridūrė I. Kazūraitytė.

Alytaus „Prekyba-Parama“ šeštadienį namuose 3:0 (25:21, 25:19, 25:21) įveikė TLU komandą. 13 taškų Alytaus ekipai pelnė Tautvilė Grinkevičiūtė, po 12 – Viktorija Ruškytė ir Žana Maliarčiuk, 10 – Urtė Andriukaitytė.

Sekmadienį alytiškės savo aikštėje 0:3 (22:25, 21:25, 14:25) nusileido „TTU-Tradehouse“ tinklininkėms. Šeimininkėms po 10 taškų pelnė Viktorija Ruškytė ir Ž. Maliarčiuk.

10 taškų turinti „Prekybos-Paramos“ ekipa turnyro rikiuotėje yra šešta.

Trečia Lietuvos komanda Jonavos „Achema-KKSC“ savo rungtynes žais antradienį. Jonaviškės 17 val. 30 min. namuose susitiks su Daugpilio „miLATss“ (Latvija) komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)