„Vilniaus miesto taurės“ turnyras netapo išimtimi, finalo susitikime svečias susitiko su Lietuvos sportininku Mindaugu Maisiejumi, kuris meistriško žaidimo dėka įveikė priešininką rezultatu 3:1.

Turnyre susirinko Lietuvos snukerio pasaulyje jau gerai pažįstami veidai, tiesa, publika galėjo pasigesti trijų pajėgių Lietuvos sportininkų V. Schultės, K. Afanasjevo ir M. Stanaičio, kurie šiuo metu Lietuvai atstovauja Europos snukerio čempionate.

Kiek netikėtai anksti iš žaidimo pasitraukė turnyro favoritas T. Puodžiūnas. Pralaimėjęs V. Simanavičiui rezultatu 1:2, minuso kovoje jis susitiko su S. Dragūnu ir, nesugebėjęs pasipriešinti, iš turnyro pasitraukė, kai antrą kartą pralaimėjo rezultatu 1:2.

Pirmą turnyro dieną įtemptų kovų pasigedusieji adrenalino doze galėjo džiaugtis prasidėjus ketvirtfinalio kovoms. Strategijos, apgalvoti sprendimai ir visiškas žaidėjų susikaupimas leido mėgautis ypač gražiomis kovomis. Ketvirtfinalis nebuvo lengvas ir turnyro favoritams S. Dragūnui ir M. Maisiejui. Įtempta kova užsimezgė tarp V. Denisovo ir S. Dragūno. Jau keletą metų Lietuvos snukerio reitingo penketuke pozicijas išlaikančiam S. Dragūnui sunkiai sekėsi išlaikyti persvarą savo rankose. Nusileidęs dviejuose freimuose, sportininkas vis tik atsitiesė ir įnirtingoje kovoje įveikė stiprų, tačiau mažiau patyrusį V. Denisovą.

Panašiai ketvirtfinalio kova klostėsi ir M. Maisiejui. Susitikęs su A. Bissekerskiu, jis žaidė neužtikrintai ir tuo puikiai pasinaudojo varžovas. A. Bissekerskis nesunkiai įveikė priešininką dviejuose freimuose. M. Maisiejaus gerbėjų vilčiai blėstant, sportininkas sugebėjo susikaupti ir, išlyginęs rezultatą lemiamame freime, kolegą įveikė rezultatu 3:2.

Klaipėdiečio S. Korolkovo susitikimas su Baltarusijos sportininku S. Vasiljevu taip pat neleido nuobodžiauti. Kiek nervingai žaidęs S. Korolkovas, įveikė priešininką dviejuose freimuose, tačiau pergalės išplėšti jam nepavyko. Ramiu žaidimu pasižymintis S. Vasiljevas, įveikė priešininką rezultatu 3:2 ir pateko į pusfinalį.

Nemažiau žavi buvo ir jaunojo Lietuvos snukerio talento N. Kolpačenkos ketvirtfinalio pergalė. Kovoje su A. Serdikausku, trylikametis sportininkas priešininkui nesuteikė galimybių pasireikšti ir, laimėjęs visus tris freimus, pateko į antrą savo karjeroje pusfinalį. Čia žaidėjo laukė kiek aršesnė kova. Įveikęs S. Vasiljevą dviejuose freimuose, jaunasis sportininkas pritrūko patirties ir lemiamame freime nusileido. Vietą finale rezultatu 3:2 iškovojo S. Vasiljevas.

Tuo metu kitoje pusfinalio kovoje susitiko du vilniečiai, ilgamečiai pažįstami S. Dragūnas ir M. Maisiejus. Susitikimas buvo nuožmus. Visos kovos metu neketindami nusileisti, priešininkai lipo vienas kitam ant kulnų, bet vis tik S. Dragūnui pritrūko kelių taiklių smūgių. M. Maisiejus nugalėjo priešininką rezultatu 3:2.

Užtikrintą žaidimo ritmą M. Maisiejus išlaikė ir finale. Čia susitikęs su svečiu iš Baltarusijos S. Vasiljevu, M. Maisiejus neketino nusileisti, tačiau neišvengė keleto klaidų, kuriomis sėkmingai pasinaudojęs viename freimę pergalę išplėšęs varžovas. M. Maisiejus greitai atsitiesė, išlaikė persvarą savo rankose ir iškovojo „Vilniaus miesto taurę“ rezultatu 3:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)