Turnyre vilniečiai varžysis su Latvijos ir Baltarusijos rinktinėmis bei Minsko „Strojitel“ (Baltarusija) klubu.

Visos turnyro dalyvės ruošiasi svarbiems šio sezono startams. Latvijos ir Baltarusijos rinktinės dalyvaus Europos čempionato atrankos varžybose, o „Strojitel“ komanda pretenduoja šį sezoną žaisti Čempionų lygoje ir ruošiasi kvalifikacinėms varžyboms.

„Toks turnyras prieš artėjantį Baltijos lygos sezoną mums šioje pasirengimo stadijoje gali būti kiek per stiprus, bet tuo pačiu yra labai reikalingas, nes dabar mes dar rikiuojame savo gretas, į peržiūras yra atvykę legionieriai, todėl tai puiki proga išbandyti naują sudėtį, išsiaiškinti savo stiprias ir silpnas puses ir atlikti korekcijas, jei esamos idėjos nepasitvirtins“, - pasakojo „Flamingo Volley-SM Tauro“ vadovas Vasilijus Burakinskis.

2016-2017 metų sezoną sostinės komanda pasitinka iš esmės pasikeitusi, o be būrio naujų žaidėjų iš Lietuvos ir užsienio ekipa sulaukė ir daugiau intriguojančių permainų. Kai kuriems tinklininkams teks save išbandyti jiems naujose ir kol kas dar neįprastose pozicijose.

Jungiantys žaidėjai. V. Burakinskis džiaugiasi, kad pavyko išsaugoti praėjusiais metais puikiai komandai dirigavusį pagrindinį jungiantįjį ukrainietį Dmytrą Šlominą. Fanų pamiltas geraširdis ukrainietis puikiai pritapo Lietuvoje, pramoko lietuvių kalbą ir tapo pagrindiniu komandos ramsčiu. Šiemet ši pozicija taps dar stipresne, nes pernai be keitimų žaidusiam 196 cm ūgio D. Šlominui į pagalbą pakviestas buvęs vilniečių jungiantysis, keletą metų Latvijoje rungtyniavęs 192 cm ūgio Artūras Vasiljevas. Jis 2015 metų Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionas.

Centro blokuotojai. Komandoje lieka patyręs centras Jonas Rakickas (198 cm), praėjusiais metais pirmavęs Baltijos lygoje pagal sėkmingų užtvarų skaičių ir 18-metis kvėdarniškis Karolis Rimkus (200 cm). Į peržiūrą taip pat yra atvykęs aukštaūgis (204 cm), 22-ejų metų baltarusis Antonas Verbickis, prieš tai rungtyniavęs „Strojitel“ komandoje.

Laisvieji gynėjai (libero). Ekipą palikus Liudoslavui Adamovičiui, į jo vietą stos pernai krašto puolėjo pozicijoje rungtyniavęs 19-metis Artūras Vincelovičius.

Opozitai (diagonaliniai puolėjai). Iš krašto puolėjų į šią poziciją perėjo Robertas Juchnevičius, komandą taip pat papildė buvęs Šiaulių „Elgos-Master Idea“ opozitas Martynas Miliukas ir sparčiai progresuojantis dar vienas jaunasis talentas 19-metis kaunietis Valdas Listanskis (198 cm).

Krašto puolėjai. Aistruolių džiaugsmui į sostinės ekipą po pertraukos grįžta vilnietis Andrius Gaidys, pastaraisiais metais žaidęs Marijampolės „Sūduvos“ ir Raseinių „Norvelitos“ klubuose. Šią poziciją taip pat sustiprino pernai Baltarusijos vicečempione tapusios Borisovo BATE-BGU ekipos 197 cm ūgio žaidėjas Aleksandras Šklianka. Peržiūroje į šią poziciją taip pat dalyvauja 195 cm ūgio ukrainietis Andrejus Staroženka, prieš porą sezonų sėkmingai rungtyniavęs Izraelio čempionate.

Universalūs žaidėjai. „Flamingo Volley-SM Tauro“ gretose taip pat rungtyniaus jaunas 198 cm ūgio kvėdarniškis Daumantas Katinas, kuris pagal komandos poreikį gali žaisti centro blokuotojo, opozito ar krašto puolėjo pozicijose.

Tobulėti ir vystytis siekiantys vilniečiai kryptingai ruošiasi naujam sezonui. Po turnyro Minske komanda dar vyks į Estiją, kur rugsėjo 16-17 dienomis Pernu varžysis su Baltijos lygos čempionais „Pernu Vorkpalliklubi“ (Estija) tinklininkais, Talino „Selver“ (Estija) ekipa ir viena iš Suomijos aukščiausioje lygoje žaidžiančių komandų.

Rugsėjo pabaigoje „Flamingo Volley-SM Tauras“ dalyvaus tarptautiniame turnyre Šiauliuose, kur žais su Baltijos lygoje debiutuosiančiais Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ tinklininkais, Jelgavos „Biolars“ ir Kuldigos ASK (abi - Latvija) ekipomis.

Po puikaus praėjusio sezono, kuriame vilniečiai ne tik susigrąžino Lietuvos čempionų vardą, bet ir sėkmingai debiutavo Baltijos lygoje. „Flamingo Volley-SM Tauro“ vadovas V. Burakinskis šiais metais komandai vėl kelia aukštus tikslus.

„Visų pirma, sieksime geresnės žaidimo kokybės, teigiamo pergalių ir pralaimėjimų balanso ir patekimo į Baltijos lygos atkrintamas varžybas. Norėtųsi pasiekti ir pusfinalį. Tikiuosi, kad šiemet surinkta ekipa bus brandesnė ir stipresnė, labiau patyrusi, tačiau svarbu viską teisingai sudėlioti į savo vietas, nes kol kas tai tik atskirų žaidėjų rinkinys, o komandos struktūra ir potencialas išryškės per artėjančius turnyrus“, - planuoja V. Burakinskis.

2016-2017 metų sezone Baltijos lygoje vilniečiai startuos rungtynėmis išvykoje. Spalio 15 dieną Rygoje Vilniaus ekipa žais su vietos RTU komanda, o spalio 16 dieną - Kuldigoje su ASK.

Pirmos rungtynės Vilniuje bus žaidžiamos spalio 29 ir 30 dienomis su Jelgavos „Biolars“ ir Uozuolniekų „Poliurs“ komandomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)